Een kleine greep uit de mooiste 4K-titels van 2020

28 december 2020 3 Minuten 0 Reacties
Full Metal Jacket 4K 1

We zetten enkele opvallende of mooie 4K Ultra HD Blu-ray-releases uit 2020 voor je op een rij. Zo kwam de The Complete Collection 4K van Game of Thrones uit en werd Full Metal Jacket in de hoge 4K-resolutie uitgebracht.

Game of Thrones: The Complete Collection 4K

Eind vorig jaar werden alle acht seizoenen van Game of Thrones op blu-ray verzameld in een grote boxset, en onlangs werden alle afleveringen nogmaals bij elkaar gevoegd op UHD. Deze uitgave van Game of Thrones is misschien wel de meest essentiële boxset van het jaar en een must voor iedereen die al is overgestapt op 4K. De eerste seizoenen hebben nog een beetje te lijden onder het beperkte budget, zo vindt een grote veldslag ‘off screen’ plaats terwijl Tyrion voor pampus ligt, maar toen de serie eenmaal een groot succes was besloot HBO er meer en meer geld in te pompen, en dat is er zeker in Ultra HD goed aan af te zien. Verder werd ook de grote hoeveelheid bonusmateriaal mee overgezet. Enige smetje is het wat gehaaste laatste seizoen, dat toch te kort bleek voor de gigantische omvang van het nog te vertellen verhaal.

The Alfred Hitchcock Classics Collection 4K

In 2020 maakte ook The Master of Suspense zijn debuut in Ultra High Definition: Universal bracht een boxset uit met vier klassiekers van Alfred Hitchcock in 4K. In Psycho verliest de onstabiele Norman Bates (Anthony Perkins) langzaam zijn verstand, in The Birds krijgt een vrouw (Tippi Hedren) het aan de stok met moordlustige vogels, in Vertigo gaat een detective (James Stewart) gebukt onder zijn hoogtevrees en in Rear Window denkt een aan een rolstoel gebonden voyeur (weer Stewart) dat zijn buurman een moord heeft gepleegd. Elke film is ook voorzien van de eerdere blu-ray-versie, waarop documentaires en interviews te vinden zijn.

Back to the Future: The Complete Trilogy 4K

Back to the Future is een sciencefictionfilm die nu al 35 jaar tot de verbeelding spreekt, en om de trouwe fanbase tevreden te houden bracht Universal dit jaar een fraaie UHD-boxset van de volledige trilogie op de markt. Het originele tijdreisavontuur waarin Marty McFly (Michael J. Fox) in het verleden per ongeluk de relatie tussen zijn toekomstige vader en moeder overhoop haalt is en blijft een regelrechte klassieker. In het nog complexere tweede deel moeten Marty en Doc Brown (Christopher Lloyd) opnieuw een verandering in de tijdlijn corrigeren, terwijl het derde deel – waarin het duo in het oude westen verzeild raakt – weer gaat voor een meer emotionele kern. Elke film komt met een blu-ray-disc waar naast de film ook tal van extra’s op staan, en er zit tevens een extra schijfje bijgesloten met daarop niets dan bonusmateriaal.

The Goonies 4K

Naast de Back to the Future-box verscheen er met The Goonies nog meer nostalgie uit de stal van producent Steven Spielberg op UHD. En dus konden we wederom op schattenjacht met Mikey (Sean Astin), Mouth (Corey Feldman) en de rest van de bende. Opnieuw zit er de oude blu-ray met extra’s bij inbegrepen, en voor de echte verzamelaar is er ook een collector’s edition, met allerlei hebbedingetjes zoals een replica van de schatkaart van One Eyed-Willy.

Full Metal Jacket 4K

In 2019 debuteerde The Shining op UHD UHD, dit jaar was Full Metal Jacket de volgende film van Stanley Kubrick die verscheen in 4K. En dus kunnen we nu in een hogere resolutie kijken naar een schreeuwende R. Lee Ermey als drill instructor. De speciale collector’s edition bevat ook de dvd en blu-ray, plus een boekje, kaarten en concept art, en een brief van Kubrick zelf.

Meer films en series

Wil je meer weten over de nieuwste releases van video-on-demand diensten of releases op Blu-ray? Houd dan ons Entertainment Channel in de gaten. Bekijk onze tips en advies-sectie voor achtergronden over streamen, games en films.

Reacties (0)