E3 2021 gaat door, maar waarschijnlijk als een digitaal evenement

09 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
e3-logo

De Entertainment Software Association maakt bekend dat E3 2021 doorgaat. Hoe en in welke vorm, dat heeft de organisatie nog niet gezegd.

Video Games Chronicle schrijft dat de E3 dit jaar waarschijnlijk opgezet wordt als digitaal evenement, dat van 15 juni tot en met 17 juni aanstaande plaatsvindt. Binnenkort worden er meer details bekendgemaakt, bevestigd een woordvoerder.

E3 2021 gaat digitaal?

De website schrijft echter dat de plannen grotendeels al bekend zijn. Zo komen er meerdere keynotesessies die per stuk twee uur duren en afkomstig zijn van gamepartners. Daarnaast komt er een awardshow en een previewavond, die dan op 14 juni gehouden wordt. Daarnaast zullen er tijdens het evenement meerdere streams actief zijn, van uitgevers, influencers en mediapartners.

Verder schrijft Video Games Chronicle dat grote gamemedia een week van tevoren de games kunnen spelen die tijdens E3 2021 in de spotlight staan. Als consument krijg je de kans om tijdens het driedaagse evenement demo’s te downloaden op je eigen spelcomputer, zodat je ook alvast kunt zien wat nieuwe games in petto hebben. Bovendien zouden er gamedemo’s gestreamd kunnen worden in een druk, nog aan te kondigen schema.

Advertentie

Het is nog even afwachten of we daadwerkelijk de E3, één van de grootste gamebeurzen ter wereld, in deze vorm doorgaat. Leden van de organisatie moeten hun goedkeuring nog geven en kunnen dus nog invloed uitoefenen op de vorm. Vorig jaar werd de gamebeurs geannuleerd door de wereldwijde pandemie, waar we ons nog altijd in bevinden. Eerder dit jaar ging CES 2021 wel gewoon door, voor een groot deel digitaal ook.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)