Disney werkt aan vijftig nieuwe films en series voor Disney+

11 december 2020 3 Minuten 0 Reacties
disney-plus-new

Disney heeft zo vlak voor het einde van het jaar de plannen voor de komende jaren gemaakt: er komen vijftig nieuwe films en series aan.

Dit zijn de plannen voor Disney+

Tijdens de Disney Investor Day heeft het bedrijf bekendgemaakt dat het werk aan “ongeveer” tien nieuwe Marvel-series, tien nieuwe Star Wars-series, vijftien live-action, geanimeerde en Pixar-series en vijftien nieuwe films van Disney, de animatieafdeling en Pixar. Al deze content is bedoeld voor de eigen videostreamingdienst en komt binnen nu en een paar jaar uit. Daarnaast is bekendgemaakt dat Raya and the Last Dragon op dezelfde dag uitkomt op de dienst als in de bioscopen, als een Premier Access-titel. De eerste film die dat deed was de live-action versie van Mulan.

The House of Mouse heeft nog veel meer bekendgemaakt. Zo weten we dat de videostreamingdienst nu 86 miljoen abonnees heeft (eerder werd gedacht dat het nog zeker twee, drie jaar zou duren voordat dit aantal bereikt werd). Ook kondigt de contentmaker Star aan. Dat is een nieuwe dienst die binnen Disney Plus te gebruiken is. Hier vind je content van FX en 20th Century Fox, oftewel content die je bedoeld is voor jonge kijkers. Deze dienst is vanaf 23 februari 2021 beschikbaar in enkele Europese landen; onduidelijk is nog of Nederland daar ook bij hoort.

Nieuwe Star Wars-series

Hoewel het nog even afwachten is wat we precies kunnen verwachten van de nieuwe content, zijn er al wel twee Star Wars-series aangekondigd. Dit zijn Star Wars: Rangers of the New Republic en Star Wars: Ahsoka. Dit zijn beide spin-offs van The Mandalorian, die allebei geproduceerd worden door Dave Filoni en Jon Favreau (die tot nu toe zeer goed werk geleverd hebben met Mandalorian). Allebei de series zullen ook crossovers krijgen met die eerdergenoemde show op Disney+, maar daar is op moment van schrijven nog niets over bekendgemaakt.

Advertentie

Verder werkt het bedrijf nog aan de volgende Star Wars-series: Star Wars: Andor, Obi-Wan Kenobi, Star Wars: Lando, The Acolyte, de geanimeerde Clone Wars-spin-off The Bad Batch en de anime Star Wars: Visions. Star Wars: Andor moet in 2022 op de videostreamingdienst verschijnen en Diego Luna kruipt dan in de huid van Cassian Andor. Dat is hetzelfde personage dat ook verscheen in Star Wars: Rogue One, één van de betere films binnen de franchise van de laatste jaren. Het filmen is twee weken geleden ongeveer begonnen in Londen.

Trailers van Marvel-series

Verder heeft Disney enkele trailers uitgebracht van aankomende Marvel-series. De eerste trailer is van WandaVision, de eerste Marvel-serie die in januari van start gaat. Daarnaast is er een trailer voor Loki vrijgegeven en weten we nu dat die serie debuteert in mei van 2021. Verder is bekendgemaakt dat de aankomende serie over het personage Hawkeye, en zijn dochter, in de herfst van 2021 moet verschijnen.

Ander nieuws

Dan is er ook nog filmnieuws. Disney kondigt namelijk aan dat de live-action versie van Pinocchio en Peter Pan & Wendy exclusief naar Disney+ komen. De films worden dus niet eerst in de bioscoop gedraaid. Daarnaast komen ook Disenchanted en Sister Act 3 exclusief naar de dienst. Ook is er iets minder goed nieuws. Het bedrijf is namelijk voornemens de abonnementen duurder te maken. Vanaf 23 februari kost een maandabonnement 8,99 euro per maand en een jaarabonnement 89,99 euro per maand. Dit komt door de toevoeging van de Star-dienst.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)