WandaVision-serie verschijnt op 15 januari 2021 op Disney+

13 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
wandavision-disney-marvel

De kogel is door de kerk: de eerste Marvel Cinematic Universe-serie heeft zijn releasedatum gekregen. WandaVision verschijnt vroeg in 2021.

WandaVision komt volgend jaar naar Disney+

De eerste aflevering van de Marvel Cinematic Universe-serie WandaVision verschijnt op 15 januari 2021 op de videostreamingdienst Disney+. Dat heeft het bedrijf via Twitter bekendgemaakt.

De serie bestaat uit zes afleveringen van elk een uur. Eerdere geruchten hadden het over meer episodes voor het eerste seizoen: negen om precies te zijn. Maar daar blijkt dus niets van te kloppen. Daarnaast was het de bedoeling dat de serie nog in 2020 zou verschijnen, maar het coronavirus heeft roet in het eten gegooid van de productie. Desondanks is dit de eerste Disney+-serie van Marvel die we te zien krijgen. De eerste serie die gepland stond was The Falcon and the Winter Soldier, maar die is door productieproblemen, ook te wijten aan covid-19, verschoven naar ergens in 2021.

WandaVision is het eerste grote project dat Marvel Studios uitbrengt sinds de release van Spider-Man: Far from Home in 2019. De focus in de serie ligt op de relatie tussen Scarlett Witch en Vision, na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. De serie neemt ons mee door een aantal decennia. En voor die decennia zijn ook andere manieren van filmen en vormgeving toegepast. Zo is de eerste aflevering in zwart-wit gefilmd en met een live publiek.

De serie belooft meerdere personages uit het Marvel Cinematic Universe te presenteren. Denk dan bijvoorbeeld aan Darcy Lewis (Kat Dennings) van Thor en Thor: The Dark World en Agent Jimmy Woo (Randall Park) van Ant-Man and The Wasp. Daarnaast speelt actrice Kathryn Hahn ook in de show en kruipt Teyonah Parris in de huid van een volwassen versie van Monica Rambeau, die we eerder zagen in Captain Marvel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)