Disney+ krijgt serie die zich in Wakanda (van Black Panther) afspeelt

02 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
black-panther-disney

Disney+ krijgt een serie die zich afspeelt in Wakanda, waar Black Panther vandaan komt. En er komt nog veel meer content aan.

Disney+ en regisseur Ryan Coogler hebben een deal gesloten waardoor er onder meer een serie aankomt die zich afspeelt in Wakanda. Dat is het koninkrijk van de superheld Black Panther. Het gaat om een vijfjarige deel met de productiemaatschappij van Coogler, Proximity Media.

Disney sluit deal met Coogler

Deadline schrijft dat de nieuwe Wakanda-serie het eerste project is waar Coogler aan werkt volgens de afspraken van de nieuwe deal. Ondertussen werkt de man ook nog aan het vervolg op Black Panther, die gepland staat voor een release in juli 2022.

De deal beslaat ook shows die niet per se onder de Marvel-sectie van de videostreamingdienst vallen. Coogler kan dus ook series en andere content maken voor de andere delen, waaronder mogelijk de nieuwe sectie Star. Dat is een verzameling series en films voor oudere kijkers, waar je onder meer content van Fox op tegenkomt.

Advertentie

Op moment van schrijven is er overigens weinig bekend over de Wakanda-serie. Maar waarschijnlijk zal het verhaal verdergaan waar de film (of misschien wel films?) gebleven was. Het zou tof zijn als we dezelfde personages en acteurs (voor zover mogelijk) uit de film zouden zien in de serie, zoals dat nu ook gebeurt met Wandavision en straks met Loki en Falcon and the Winter Soldier.

Streamingtips

Als je wil weten wanneer de nieuwe Wakanda-serie op Disney+ arriveert, houd dan onze nieuwe rubriek Streamingtips in de gaten. Hier vind je een overzicht van alle artikelen binnen die reeks, terwijl je hier het derde deel leest.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)