Disney+ brengt Atmos spatial audio naar Apple TV 4K

27 juli 2022 1 Minuut 0 Reacties
disney-plus-new

Disney+ heeft deze week een update uitgerold voor zijn streamingapp op zowel de Apple TV 4K als Android TV's. Voor Apple TV 4K-gebruikers betekent dit de toevoeging van Atmos spatial audio, terwijl Android TV-gebruikers het ineens zonder Dolby Atmos moeten doen.

Met de nieuwste update voor de Disney+-app brengt Disney Atmos spatial audio naar de Apple TV 4K. Hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid een 5.1-kanaals signaal, 7.1-kanaals signaal of Dolby Atmos signaal om te zetten naar een meeslepende audio-ervaring op de AirPods Pro, AirPods Max en AirPods 3 hoofdtelefoons.

Goed nieuws voor Apple TV 4K-gebruikers dus, maar daar tegenover staat (tijdelijk) slecht nieuws voor Android TV-gebruikers. De nieuwste update van de Disney+-app zorgt er namelijk voor dat er helemaal geen Dolby Atmos-geluid meer doorgegeven wordt. De Atmos-track werkt sinds de update niet meer op Android TV’s van onder meer Sony, TCL en Hisense. Ook Google TV’s en apparaten met Chromecast zouden de problemen ervaren. Disney zou momenteel werken aan een oplossing voor dit probleem.

Stranger Things
Lees ook

Netflix en Sennheiser brengen AMBEO Spatial Audio naar de streamingdienst

Reacties (0)