Disney behaalt belangrijk doel met zijn videostreamingdienst

12 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
disney-plus-new

Disney heeft binnen veertien maanden bijna 95 miljoen abonnees bij elkaar gesprokken voor zijn videostreamingdienst.

Disney+, één van de jongste videostreamingdiensten van dit moment, heeft momenteel 94,9 miljoen abonnees over heel de wereld. Dat maakt het bedrijf bekend in de bespreking van het kwartaalverslag (Q1 2021).

Disney+ boert goed

Tijdens de Investor Day in december 2020 bracht het bedrijf naar buiten dat de teller destijds stond op 86 miljoen leden. Daar is in korte tijd dus ontzettend veel bijgekomen. In december en begin januari zijn er meer afleveringen verschenen van The Mandalorian en zijn er films als Soul beschikbaar gesteld. Die producties hebben ongetwijfeld geholpen in het verhogen van het aantal abonnees.

Disney had voor zichzelf een doel gesteld. Binnen vier jaar tijd moest de videostreamingdienst goed zijn voor negentig miljoen betalende abonnees. Dat doel is inmiddels ruimschoots gehaald, dus. Nu heeft het bedrijf een nieuw doel opgesteld: in 2024 moeten er 230 tot 260 miljoen abonnees zijn.

Advertentie

Het aantal abonnees tellen gebeurt vaak ook op basis van een momentopname. In 202 heeft Disney niet ontzettend veel nieuwe producties toegevoegd aan zijn dienst, dus het kan ook zijn dat binnenkort het aantal leden daalt. Dat gebeurt nog wel eens wanneer het aanbod niet zo interessant is.

Echter, het moment van tellen gebeurde begin januari, nog voordat de serie Wandavision online kwam te staan. De kans is dus groot dat er juist meer abonnees bijgekomen zijn sinds 15 januari jongstleden, aangezien die serie ontzettend populair is. Waarschijnlijk heeft de dienst daarom mogelijk nu al meer dan honderd miljoen abonnees.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)