Canal Digitaal zendt EK-voetbalwedstrijden uit in 4k en hdr

09 juni 2021 1 Minuut 2 Reacties
canaal-digitaal-laptop

Canal Digitaal heeft bekendgemaakt dat de aanbieder de EK-voetbalwedstrijden gaat uitzenden in de 4k-resolutie en met ondersteuning voor hdr.

Naast Canal Digitaal zenden ook Ziggo en KPN de voetbalwedstrijden van het Europese Kampioenschap uit in 4k en met hdr op de zender NPO1. Je hoeft hiervoor geen duurder abonnement af te sluiten. Het enige wat je nodig hebt, is een DVB-S2-tuner met een CI+-module.

Canal Digitaal en het EK

Canal Digitaal is in Nederland aanbieder van satelliettelevisie, en zendt tijdens het aankomende Europese Kampioenschap dus de voetbalwedstrijden uit in de resolutie 3.840 bij 2.160 pixels, en een verversingssnelheid van vijftig frames per seconde. Net als alle andere aanbieders van dit moment is er tevens ondersteuning voor de hdr-standaard hybrid log-gamma (hlg).

In Nederland kun je de wedstrijden straks bekijken via voorkeurspositie 36, terwijl dat in België op kanaal 24 is (via TV Vlaanderen). Iedereen met een abonnement bij de aanbieder kan de wedstrijden zodoende – zonder extra kosten – bekijken. Bij Ziggo en KPN kun je eveneens de voetbalwedstrijden bekijken, maar dan moet je extra betalen voor een nieuw abonnement of voor nieuwe hardware.

Advertentie

Tot slot is het goed om te weten dat de wedstrijden van het Europese Kampioenschap te zien zijn via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost. Helaas zegt Canal Digitaal nog niets over de geluidskwaliteit. Dat is wel een dingetje, aangezien die kwaliteit kan verschillen ten opzichte van andere aanbieders. Dit heeft de aanbieder allemaal bevestigd tegenover de redactie van TV Totaal.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans Callebaut

Frans Callebaut
10 juni 2021 om 14:57

hallo wesley,
ik heb telenet,(via de kabel) geen satteliet en er zijn ook geen recorders die 4k op een schijfje kunnen zetten, er zijn zelfs geen blanco 4k schijfjes , dus als ik het goed begrijp heb ik er niks aan.
mvg,
frans callebaut

Inloggen
bert

bert
12 juni 2021 om 10:00

Wat betekent : te zien zijn via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost

Wij hebben gewoon satelliet tv van canal-digitaal.. We zien op de ene samsung tv geen geen kanaal 36 in de zenderlijst..
Op de sony tv met smartcard in ci+.. Zie ik gewoon kanaal 36 staan met wat er op te zien zou zijn.
Maar komt gewoon melding dat onze kaart of module niet kan of zo.. Terwijl dit een nieuwe tv is van december 2020 waar we een nieuwe ci+ module voor gekocht hebben..
We hoeven de schotel toch niet te verzetten.. Dat zou toch onnozel zijn.
Of moet je de tv opnieuw zenders laten zoeken op een speciale manier. En waarom wordt hier niet beter over gecommuniceerd door canal +. Op hun website staat zelfs helemaal NIKS vermeld.. Je meot het allemaal via derden horen.. En zit je helemaal in verwarring !! Te prutsen..

Inloggen