Apple TV-applicatie nu beschikbaar voor LG-tv’s uit 2018

24 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv-itunes

LG en Apple laten weten dat de Apple TV-applicatie vanaf nu ook beschikbaar is voor LG-televisies die in 2018 uitgebracht zijn. Met de app van Apple krijg je toegang tot iTunes, de exclusieve content van Apple TV+ (de videostreamingdienst van het bedrijf) en kanalen.

De Apple TV-applicatie is op moment van schrijven al beschikbaar voor de LG-televisies uit 2019 en 2020, maar nu zijn de modellen uit 2018 dus ook aan de beurt. In elk geval in Europa en de Verenigde Staten, waardoor het dus slechts een kwestie van tijd is voordat de app arriveert op jouw toestel. Dat laten meerdere mensen op sociale media weten. Ook kreeg de redactie van FlatpanelsHD meerdere tips hierover binnen.

De TV-app biedt toegang tot content van iTunes en de Apple TV+-videostreamingdienst, evenals kanalen van uitgekozen partners. Via iTunes kun je zelf films huren en kopen, terwijl je via Apple TV+ toegang krijgt tot een scala aan (exclusieve) content. Gebruikers laten tevens weten dat de app ondersteuning aanbiedt voor Dolby Vision en Dolby Atmos op hun LG-tv’s uit 2018.

Het is vooralsnog niet heel duidelijk of de app samen met de nieuwste firmware-update uitgebracht werd of dat je hem gewoon kunt downloaden uit de app store van de LG-televisie. Mocht je de app niet in de downloadwinkel tegenkomen, dan doe je er goed aan te checken of er een firmware-update voor je tv beschikbaar is. Het gaat dan om updates 05.20.01 (B8 en lcd-modellen) of 05.20.02 (C8 en andere oled-modellen). Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je via de Europese website van LG de nieuwste firmware binnenhalen.

De TV-app is tevens beschikbaar voor de Apple TV HD en 4K, een selectie Samsung-televisies, enkele Roku-apparaten, een aantal Amazon FireTV-devices en via een select aantal Vizio- en Sony-tv’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)