Apple TV-app komt 10 november uit op Xbox-consoles

06 november 2020 1 Minuut 1 Reacties
xbox-series-x-xbox-series-s-samen

De geruchten zijn waar: de streamingdienst van Apple verschijnt op Xbox Series X, Xbox Series S en Xbox One.

Apple heeft bekendgemaakt dat de Apple TV-app op 10 november verschijnt op Xbox One, Xbox Series X en Xbox Series S. Of hierbij ook sprake is van 4K-, HDR- en Dolby Atmos-ondersteuning, dat is onbekend. De geruchten zijn bij dezen bevestigd.

Naast gamen worden consoles ook veel gebruikt om andere media te bekijken. Vaak zijn gameconsoles voorzien van bijvoorbeeld een dvd- of bluray-speler, waardoor gamers eigenlijk al heel lang films en series kunnen kijken op hun console. Daarnaast zijn er met de populariteit van streamingdiensten de laatste tijd ook veel apps gekomen op consoles, zodat gamers ook daarvoor hun console kunnen inzetten. Dat komt goed van pas als je bijvoorbeeld geen slimme televisie hebt.

Streamingdiensten op Xbox Series X

De nieuwe console Xbox Series X en zijn kleinere, goedkopere zusje Xbox Series S worden bij de launch al direct voorzien van een flink aantal streaming-apps. Dit is er een selectie van:

Advertentie
  • Netflix
  • Disney Plus
  • HBO Max
  • Spotify
  • YouTube
  • Amazon Prime Video
  • Twitch
  • Apple TV

Van tenminste twee apps weten we zeker dat ze Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteunen: Netflix en Disney Plus. Helaas is er over Apple TV weinig losgelaten. Wel betekent de komst van de app dat Xbox-gamers de series en films van Apple TV+ kunnen kijken. Ook de films uit de iTunes-store zijn via de gameconsoles te kijken, al moet je hier uiteraard per film voor betalen versus een abonnement zoals Apple TV+.

De app van Apple komt niet alleen naar Xbox-consoles: hij verschijnt 12 november op PlayStation 4 en PlayStation 5 (die in Nederland op 19 november uitkomt).

Meer weten over Apple TV? Lees dan ‘Apple TV op smart-tv s: dit moet je weten‘. Lees ook ons vergelijkingsartikel van Xbox Series X versus Xbox Series S.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

sir oled

sir oled
04 november 2020 om 16:25

Top !

Inloggen