Apple Music Classical: app voor klassieke muziek

10 maart 2023 1 Minuut 0 Reacties
Apple Music Classical

Apple heeft deze week een nieuwe app aangekondigd, speciaal voor klassieke muziek. De aankondiging komt nadat Apple enkele jaren geleden de Nederlandse streamingdienst voor klassieke muziek Primephonic overnam.

De nieuwe dienst van Apple krijgt de naam Apple Music Classical mee en wordt onderdeel van de Apple Music-dienst, zonder extra kosten voor gebruikers. Wel wordt er dus een aparte app voor uitgebracht, in eerste instantie voor iOS-toestellen.Via Apple Music Classical kun je klassieke muziek beluisteren in 192kHz / 24bit-kwaliteit. De bibliotheek bevat zo’n 5 miljoen klassieke nummers en werken. Je hebt de mogelijkheid om op componist, werk, dirigent of catalogusnummer te zoeken.

Vanaf 28 maart is de app te downloaden en de dienst te gebruiker in zowel Nederland als België. Alleen abonnees van een volwaardig Apple Music-abonnement krijgen toegang tot de dienst. Zij betalen 10,99 euro per maand. Abonnees van het goedkopere Apple Music Voice-abonnement krijgen geen toegang tot de dienst.

Reacties (0)