Animestreamingdienst Crunchyroll officieel overgenomen door Sony

10 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
crunchyroll

Sony gaat de populaire videostreamingdienst voor anime, Crunchyroll, overnemen van AT&T, voor een bedrag van 1,175 miljard dollar.

Crunchyroll in handen van Sony

Dat Crunchyroll overgenomen wordt laten beide bedrijven woensdag weten in een persbericht. Door de overname wordt de videostreamingdienst onderdeel van Sony’s Funimation, een onderdeel binnen het bedrijf dat al licenties heeft van populaire animes (Japanse animatieseries) als Attack on Titan, Fullmetal Alchemist en One Piece. Door de overname heeft Sony een gigantische aandeel op deze markt, in elk geval in de Verenigde Staten, wat weer invloed kan hebben op de content die je mogelijk op andere videostreamingdienst kunt kijken momenteel.

Crunchyroll heeft momenteel drie miljoen betalende klanten, vijftig miljoen volgers op sociale media en negentig miljoen geregistreerde gebruikers (je kunt ook content zonder abonnement bekijken). Moederbedrijf AT&T probeert de videostreamingdienst al maanden te verkopen, om een deel van zijn openstaande schuld te kunnen aflossen. De gesprekken met Sony hebben maanden geduurd. Even leek het erop dat Sony 1,5 miljard dollar moest betalen, maar nu blijkt dus dat de deal dichterbij de grens van de 1 miljard dollar ligt.

Het voormalige moederbedrijf heeft zodoende toch nog wat winst kunnen maken met de verkoop. In 2018 kocht AT&T Crunchyroll namelijk naar verluidt voor 1 miljard dollar over van Chernin Group. Door die overname kreeg het bedrijf een aantal belangrijke digitale eigendommen in het portfolio. Het plan was om meer uit de aankoop te halen dan uiteindelijk gebeurd is. Ondertussen werkt AT&T nu samen met WarnerMedia aan een andere videostreamingdienst, namelijk HBO Max. Het is de bedoeling dat die dienst volgend jaar ook naar Europa komt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)