‘Crunchyroll wordt binnenkort overgenomen door Sony’

02 november 2020 2 Minuten 1 Reacties
crunchyroll

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dat staat de Japanse elektronicagigant Sony op het punt Crunchyroll over te nemen.

Sony wil Crunchyroll overnemen – gerucht

Dat blijkt uit berichtgeving van de Japanse website Nikkei Asia. Crunchyroll is een videostreamingdienst waar uitsluitend anime op te bekijken is. Anime is een term waar Japanse teken- en animatiefilms mee aangeduid worden. Populaire anime’s zijn Pokémon, Dragonball Z en Attack on Titan. Naar verluidt wil Sony hier omgerekend maximaal 822 miljoen euro voor neerleggen.

Nikkei schrijft dat Sony eerder dit jaar al is begonnen met bieden voor de videostreamingdienst en zijn drie miljoen betalende abonnees. Ook zou het zo zijn dat beide bedrijven nu in een laatste fase van onderhandelen zitten. De prijs die Sony biedt is officieel nog niet bekend, maar het Japanse bedrijf zou er ongeveer 100 miljard yen voor over hebben, wat dus neerkomt op die 822 miljoen euro.

Crunchyroll is momenteel in handen van het Amerikaanse AT&T. Dat bedrijf zou die videostreamingdienst al een tijdje willen verkopen, zodat de schuld wat omlaag kan. AT&T heeft namelijk een gigantische schuld van 150 miljard dollar. Volgens The Information zou het Amerikaanse bedrijf zo’n 1,5 miljard dollar voor de dienst willen hebben — dat werd in augustus nog aan Sony gevraagd. Maar dat vindt de PlayStation-eigenaar te veel geld. Momenteel wordt de content van de dienst los aangeboden als een abonnement, maar een deel van de content is ook voor Amerikanen beschikbaar met een HBO Max-abonnement.

Advertentie

Mocht Sony de nieuwe eigenaar van Crunchyroll worden, dan versterkt het daarmee de positie die het bedrijf verworven heeft in de animemarkt. Netflix zet de laatste maanden bijvoorbeeld goed in op anime, waardoor dat dus een belangrijke factor kan zijn voor het succes van je videostreamingdienst. Veel bedrijven vechten nu om de rechten van allerlei anime, waardoor het aanbod verspreid is over verschillende diensten. Dat is niet voor elke fan van de Japanse tekenfilms goed nieuws. Want om alles legaal te bekijken, moet je je dus abonneren op allerlei diensten.

Sony is al eigenaar van Funimation, een distributeur gespecialiseerd in anime, waar populaire shows als Attack on Titan, Fullmetal Alchemist en One Piece onder vallen. Met de shows van Crunchyroll in het portfiol, zou Sony dus veel meer content dan ooit kunnen aanbieden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Maarten

Maarten
04 november 2020 om 10:39

Grootse probleem van deze streamingdienst is de lokalisatie. In veel landen zijn verschillende series niet beschikbaar, en je hebt dit vooral om de nieuwste seizoenen te bekijken.

Inloggen