Sony Alpha 7RV: nieuwe spiegelloze camera met verwisselbare lens

27 oktober 2022 4 Minuten 0 Reacties
Sony Alpha 7RV 1

Sony lanceert deze week de Alpha 7RV, een spiegelloze camera met verwisselbare lens. De Alpha 7RV verenigt Sony’s hoogste resolutie beeldsensor met de BIONZ XR-beeldprocessor. Dit moet een doorbraak bieden in het herkennen van objecten en het vastleggen van foto's en video's.

De nieuwe Alpha 7RV biedt resolutie van 61 MP, 8K-videomogelijkheden en 8-stops beeldstabilisatie. Daarnaast is de Alpha 7RV uitgerust met een nieuw kantelbaar en uitklapbaar display, transmissie functies op hoge snelheid, betere bediening en een soepele workflowintegratie.

De Alpha 7RV beschikt over een nieuwe generatie AF met geavanceerde objectherkenning dankzij een AI-chip (Artificial Intelligence). Deze maakt onder andere gebruik van deep learning. Dit verbetert de nauwkeurigheid van de objectherkenning van de camera doordat er volledig gebruik wordt gemaakt van de resolutie. AI-herkenning registreert nu ook verschillende nieuwe objecten, zoals auto’s, vliegtuigen, treinen en insecten.

Behalve de geavanceerde AI-technologie zijn veel functies van andere camera’s in Sony’s Alpha-serie nu ook aan de Alpha 7RV toegevoegd en zelfs verbeterd:

  • Continue Real-time Tracking
  • Sneller en nauwkeuriger AF-systeem
  • Fotograferen tot 10 fps met AF/AE-tracking
  • Stil-fotograferen tot 7 fps
  • Continu fotograferen tot maximaal 583 gecomprimeerde RAW-afbeeldingen bij hoge snelheid

De Alpha 7RV beschikt daarnaast over scherpstelfuncties die een hoge resolutie ondersteunen, zoals fulltime DMF (direct manual focus) en focus bracketing. Focus bracketing is een veelgevraagde functie die het stacken van foto’s op basis van focus mogelijk maakt.

De Alpha 7RV is ontworpen om alle details vast te leggen. Dit komt door de nieuwste BIONZ XR-processor en een 35 mm full-frame Exmor-R CMOS-back illuminated beeldsensor met circa 61 effectieve megapixels. Deze BIONZ XR-processor zorgt ervoor dat potentie van de sensor volledig wordt benut. Zo zijn lowlight prestaties van de camera verbeterd met een bereik van ISO 100 tot ISO 32000 voor zowel fotografie als videografie, met een breed dynamisch bereik van 15-stops voor fotografie.

Het beeldstabilisatiesysteem van de Alpha 7RV is ook verbeterd. Deze nieuwe camera beschikt nu over een bijzonder nauwkeurige stabilisatie-eenheid, geavanceerde gyrosensoren en geoptimaliseerde beeldstabilisatie-algoritmes. Afgezien van 8-stops stabilisatie voor fotografie, biedt het nieuwe stabilisatiealgoritme een nauwkeurige detectie en controle tot op het niveau van een enkele pixel. Zo kunnen fotografen optimaal profiteren van de potentie van de 61 MP sensor en de kleinste details weergeven.

Sony’s nieuwste camera biedt ook verbeterde Pixel Shift Multi Shooting, waarbij geprofiteerd wordt van de precieze, interne beeldstabilisatiecontrole. Pixel Shift Multi Shooting legt meerdere beelden vast die vervolgens op een computer worden samengesteld voor een beeld met een resolutie van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels). Met behulp van de nieuwste versie van Imaging Edge Desktop Ver.3.5 worden kleine bewegingen op pixelniveau automatisch gedetecteerd en gecorrigeerd. De Alpha 7RV ondersteunt daarnaast een nauwkeurige en veelzijdige flitsbediening voor extra creatieve flexibiliteit. Bovendien onderdrukt de Alpha 7RV bij moeilijke lichtomstandigheden op effectieve wijze het flikkeren van kunstmatig licht voor foto en video.

Naast de fotografie mogelijkheden biedt de Alpha 7RV ook geavanceerde videomogelijkheden. Sony’s nieuwste camera biedt 8K 24/25p-video, 4K-video oversampled van 6,2K zonder pixel-binning, een efficiënte MPEG-H HEVC/H.265-codec, intra-opnamen, 10-bit 4:2:2-opnamen en nog veel meer voor een hoge beeldkwaliteit en flexibele nabewerking. Ook biedt de camera verbeterde objectherkenning voor een ongekende betrouwbaarheid bij real-time tracking, breathing compensation en de mogelijkheid om metadata van de camera te gebruiken voor nabewerking. Naast beeldstabilisatie in de body met Active modus, is de Alpha 7RV compatibel met een selectie van lenzen met ingebouwde beeldstabilisatie voor een nog stabieler opnamekader en vloeiende opnamen.

De Alpha 7RV is uitgerust met een nieuw kantelbaar en uitklapbaar LCD-scherm. Hiermee wordt het gemak van een kantelbare monitor gecombineerd met de flexibiliteit van een uitlapbare monitor. Daarnaast kent dit scherm een elektronische beeldzoeker met 9,44 miljoen pixels. De Alpha 7RV omvat ook twee CFxpress Type A/SDXC-compatibele mediasleuven, een gloednieuw menusysteem met touchscreen en een groot aantal aanpasbare functies. Professionals kunnen dankzij de Alpha 7RV bovendien hun workflow optimaliseren met een bijgewerkte connectiviteit. Gegevens kunnen op hoge snelheid worden overgezet via wifi (802.11ac) 2×2 MIMO of een bekabelde SuperSpeed USB 10Gbps-verbinding via een USB-C-poort. Naast efficiënte opnamen op afstand en transfers van foto- en videobestanden, ondersteunen nieuwe USB-streamingfuncties UVC/UACstreaming vanaf de camera in 4K (QFHD) met audio.

Naar aanleiding van feedback van professionals biedt de Alpha 7RV meerdere verbeteringen op de A7R-serie. Zo beschikt de Alpha 7RV een verbeterde warmteafvoer voor een lange opnameduur, een vernieuwd stof- en vochtwerend design, een duurzame behuizing van magnesiumlegering. De Alpha 7RV is ook compatibel met de nieuwe glazen screen protector, die gevoelig blijft voor aanrakingen en tegelijkertijd de LCD-monitor beschermt tegen vlekken en vingerafdrukken.

De nieuwe Alpha 7RV zal verkrijgbaar zijn in de Benelux voor €4500.

Reacties (0)