ZTE bedenkt televisie met smartphone als kloppend hart

08 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
ZTE Nubia 1

Smartphonefabrikant ZTE heeft in thuisland China zijn eerste Nubia-televisie laten zien. Bijzonder is dat achter het scherm een smartphone in een soort kangoeroe-constructie in de tv kan worden gestoken, die zijn gegevens deelt met het grote scherm.

Smartphone-functies op televisieschermgrootte

De televisie is dan ook een Android TV, die loopt op het besturingssysteem waar ook de smartphone op loopt. Aan een gif-plaatje op een Chinese website is te zien dat de televisie met gebaren is aan te sturen. De functies van de telefoon, als die in zijn sleuf achter het scherm is gestoken, worden op het scherm getoond.

Nubia of Coocaa

Het is nog niet geheel zeker of de televisie onder het submerk Nubia wordt uitgebracht. De sleuf op de achterkant laat namelijk een andere merknaam zien: Coocaa, een ander Chinees bedrijf.

55-inch touchscreen

De getoonde televisie meet zo’n 55 inch en het heeft een 4K-display met 16GB ingebouwd opslaggeheugen, 2GB ram, de user interface van Nubia en enkele touchscreenfuncties.

Kangoeroe-constructie

De constructie met de smartphone blijft echter het meest bijzondere van dit nieuwe televisietoestel, maar hierover is nog weinig informatie beschikbaar. Het blijft bijvoorbeeld gissen of er alleen een bepaalde ZTE-smartphone in moet, of dat alle Androidtelefoons in de sleuf kunnen. De kangoeroe-constructie doet enigszins denken aan de PadFone-tablet van Asus, waar ook een losse smartphone achter het scherm zit. Met dit verschil dat de telefoon nu een hele televisie aanstuurt.

Chinese televisies

Er zijn verder weinig details bekend. Dat ZTE als smartphonemerk een televisie gaat uitbrengen, is op zich al groot nieuws: de smartphonefabrikanten uit China zetten al enkele jaren de smartphonemarkt op zijn kop met goedkope toestellen van goede kwaliteit, en dat zit er blijkbaar ook voor televisies aan te komen.

Reacties (0)