YouTube ondersteunt high dynamic range op Xbox-consoles

25 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
YouTube

Vanaf nu het mogelijk hdr-video's te bekijken op videostreamingdienst YouTube, op een moderne Xbox-spelcomputer van Microsoft.

YouTube heeft ervoor gezorgd dat het vanaf nu eindelijk mogelijk is video’s in high dynamic range (hdr) te bekijken op een Xbox-console van Microsoft. De hdr-ondersteuning werkt op de oudere Xbox One S en Xbox One X en de nieuwe Xbox Series S en Xbox Series X. Wanneer je een tv of monitor met hdr-ondersteuning hebt, dan kun je genieten van het bredere kleurenspectrum. De app schakelt automatisch over wanneer nodig.

YouTube in hdr op Xbox

Voorheen kon je dus geen hdr-video’s bekijken binnen de YouTube-applicatie op je Xbox-spelcomputer. En dat terwijl PlayStation 4-eigenaars dat wel kunnen sinds 2019. Beide nieuwe spelcomputers – de PlayStation 5 en Xbox Series X – lanceerden eind vorig jaar zonder de hdr-ondersteuning. De PS5 heeft de support helaas nog niet gekregen. Dat is een stapje terug als je dit vergelijkt met wat de PS5 aanbiedt.

Mocht je twijfelen of de YouTube-app daadwerkelijk video’s in hdr weergeeft, dan kun je dat op twee manieren controleren. Ten eerste tonen veel televisies een kleine melding in beeld wanneer de hdr-stand geactiveerd wordt, dus daar kun je op letten (Android TV doet dit bijvoorbeeld rechts onderin). Daarnaast is het mogelijk de statistieken voor nerds te openen binnen de app. Dat is een optie binnen de speler van de videostreamingdienst. Activeer je die optie, dan komen er allerlei gegevens in beeld te staan.

Advertentie

Het is nu aan de contentmakers meer video’s in hdr te uploaden. De best bekeken video’s met high dynamic range zijn jaren oud en zijn meestal testvideo’s die laten zien dat het kan en hoe dat er dan uitziet. Er zijn ook trailers beschikbaar met de ondersteuning aan boord, maar dat is iets dat we pas de laatste paar maanden echt tegenkomen. Dagelijkse content creators hebben het format nog niet omarmd. Voorlopig is het dus nog steeds wachten op beschikbare content.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)