Video: welke televisie moet ik kopen?

22 september 2017 1 Minuut 1 Reacties
welke-tv

Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag op de redactie. Hoe bepaal je tussen tientallen toestellen de televisie die het best bij jouw noden en eisen aansluit?

Video: welke televisie moet ik kopen?

Koop je gewoon de duurste, of kies je voor de grootste? En met welke logo’s moet je echt rekening houden? In deze video geven we je een tiental tips waarmee je concreet aan de slag kunt. We leren je welke marketingtermen belangrijk zijn, en waarom je een budget moet bepalen. Wat is de ideale schermgrootte en hoe ver moet je van de televisie zitten. En Full HD of Ultra HD, dat hoeft geen verscheurende keuze te zijn, ook daar volstaat een eenvoudige richtlijn. Uiteraard hebben we het ook over beeldkwaliteit en smart tv.

We leggen je kort uit wat HDR (High Dynamic Range) betekent, waarom we er enthousiast over zijn en wat het voor de doorsnee kijker betekent. Zo weet je meteen of het belangrijk voor je is. Bronnen aansluiten op je televisie is sinds enkele jaren veel eenvoudiger dankzij de alomtegenwoordige HDMI-aansluiting. Toch kunnen we ook voor de aansluitingen nog een aantal belangrijke tips meegeven. En tot slot, een televisie blijft een opvallend voorwerp in de woonkamer, dat betekent dat design ook een rol mag spelen in je keuze.

Advertentie

Meer informatie

Meer tips en adviezen over het aansluiten van apparaten binnen je home cinema-systeem, het gebruik van kabels en de aanschaf van componenten vind je in onze home cinema informatiegids en dan met name de gids voor het kopen en instellen van televisies. Ook kun je verder lezen via onderstaande links.

Google Chromecast Audio en Chromecast built-in: wat is het en hoe werkt het?
HDMI 2.1: dit moet je weten
Zo verbind je een iPhone of iPad met je televisie (draadloos of met kabel)
10 tips voor bekabeling in je home cinema-systeem
HDMI mythes en fabels: kan een HDMI-kabel het beeld op je tv veranderen?

Reacties (1)