Video: de nieuwe Philips OLED+936 Ultra HD oled-tv uitgelicht

04 september 2021 1 Minuut 0 Reacties
Philips oled936

Na anderhalf jaar eindelijk nog eens een live event, het was iets om naar uit te kijken. TP Vision nodigde ons uit in Amsterdam om de nieuwste producten te komen bekijken. Een prima gelegenheid om nog eens een praatje te maken met Danny Tack, Director Product Strategy & Planning, en de beeldkwaliteit-guru van Philips.

Philips OLED+936

Vooraan in het nieuws staat natuurlijk de OLED+936-reeks. De combinatie van OLED beeldkwaliteit en Bowers & Wilkins geluid levert niet alleen een mooi en opvallend design, maar ook uitstekende prestaties. De Philips OLED+936 is uitgerust met het nieuwe, helderdere OLED-paneel (opgelet, niet op de 48 inch), en de P5 AI Dual Processing Engine. Die laatste kreeg alle verbeteringen die we eerder al op de OLED806 zagen, zoals Ambient Intelligence, automatische filmdetectie en Fast Motion Clarity. De unieke troeven van vorig jaar zoals een verbeterde anti-banding oplossing en anti burn in preventie blijven uiteraard ook aanwezig. Twee HDMI 2.1-aansluitingen, met alle gamerfuncties maken het toestel ook aantrekkelijk voor gamers. Lees zeker onze review van de OLED+936.

Philips OLED+986

Voor wie op zoek is naar een unieke opstelling is er de OLED+986, die alle eigenschappen deelt van de OLED+936 maar op een vloerstaander staat en een indrukwekkende Bowers & Wilkins luidsprekerbalk kreeg.

Philips miniLED

Ook Philips lanceert dit jaar miniLED-modellen. De 9636-reeks is uitgerust quantum dots, 1000 dimming zones en 2.000 nits piekhelderheid. Dat zijn al indrukwekkende cijfers, maar wie hoopt om volgend jaar nog meer zones en een nog hogere helderheid te zien moeten we vermoedelijk teleurstellen. Dat zou de miniLED-modellen te duur maken.

Reacties (0)