Toshiba TV introduceert nieuwe QLED en OLED-televisies tijdens IFA 2023

31 augustus 2023 1 Minuut 0 Reacties
toshiba XA9D oled

Sinds 2021 maakt het merk Toshiba deel uit van het Turkse bedrijf Vestel en sinds dat jaar worden er ook weer Toshiba-televisies op de markt gebracht. Deze week brengt het bedrijf tijdens IFA 2023 een aantal nieuwe modellen op de markt, waaronder QLED- en OLED-televisies.

Toshiba TV zet ook dit jaar weer in op betaalbare televisies met premium features en diverse smart tv-mogelijkheden. Op het gebied van QLED (quantum dots en led-achtergrondverlichting) brengt Toshiba TV diverse keuzemogelijkheden naar de consument. Zo heb je de keuze uit Google TV, Fire TV, Android TV en het VIDAA smart tv-platform.

Toshiba QV23 QLED VIDAA TV series 

Deze serie bestaat uit modellen van 43-, 50-, 55- en 65-inch. Allemaal beschikken ze over het VIDAA smart tv-platform, wat toegang biedt tot populaire apps als Disney+, Netflix en amazon Prime. De televisies bieden de 4K-resolutie, HDR-ondersteuning en een audiosysteem dat DTS Virtual: X ondersteunt.

Toshiba QG5E QLED Google TV series  

De QG5E-serie komt in dezelfde formaten als de QV23-serie maar zoals de naam al doet vermoeden is VIDAA vervangen voor Google TV. Verder komen deze modellen met HDMI 2.0-poorten met Variable Refresh Rate (VRR), HDR-ondersteuning en de 4K-resolutie. 

Toshiba XA9D OLED TV series

Bovenaan de line-up zien we de XA9D oled-televisies terug. Deze modellen moeten de beste 4K beeldkwaliteit bieden en komen in formaten van 42-inch tot 65-inch. De televisies beschikken over ondersteuning voor IMAX Enhanced en DTS:X. Ook Dolby Vision HDR wordt ondersteunt. De HDMI 2.1-poorten geven toegang tot de nieuwste features, waaronder Variable Refresh Rate (VRR).

De nieuwe televisies van Toshiba moeten later dit jaar op de markt verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties (0)