TCL lanceert derde generatie miniled-televisie genaamd ‘OD Zero’

11 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
TCL miniled OD Zero CES 2021 1

Hoewel andere fabrikanten nu pas hun eerste generatie lcd tv's met miniled aankondigen is TCL al toe aan de derde generatie. De Amerikaanse tak van TCL heeft vandaag in de Verenigde Staten zijn nieuwste modellen aangekondigd, met 'OD Zero' miniled.

TCL ‘OD Zero’ miniled tv’s

Bij miniled wordt de achtergrondverlichting van lcd tv’s vervangen voor duizenden minuscule leds die in hele kleine zones aangestuurd kunnen worden om zo een hoog contrast en een hoge helderheid mogelijk te maken. TCL heeft die techniek al een tijdje onder de knie en komt nu met de derde generatie genaamd ‘OD Zero’.

Bij ‘OD Zero’ tv’s zijn de leds nog kleiner gemaakt, net als de zones die aangestuurd worden. Volgens TCL maken de nieuwe tv’s gebruik van duizenden kleine leds en een groot aantal Contrast Control Zones. Samen moet dit zorgen voor een zeer hoge helderheid, een exact contrast en een perfecte uniformiteit. De ‘Zero’ staat voor de afstand tussen het miniled backlight en de lcd-laag. Deze afstand is nu gereduceerd tot 0mm waardoor het paneel zeer slank is. De maximale helderheid van het nieuwe scherm bedraagt 1.800 cd/m2. Volgens TCL zijn er zo’n 2000 dimbare zones.

TCL XL-collectie

In de VS – en mogelijk later ook in Europa, brengt TCL de XL-collectie op de markt. Dit zijn extreem grote tv’s met een formaat van 85-inch, QLED-technologie én een miniled-backlight. De televisies zijn voorzien van HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor VRR (variable refresh rate), HDMI eARC en 120Hz input. Ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos is ook aanwezig.

Google TV

Tot slot maakt TCL bekend dit jaar met Google TV’s op de markt te komen. Dit zijn televisies die draaien op het Google TV-platform, voorheen Android TV genoemd. Google TV maakt gebruik van een nieuwe interface waarin persoonlijke aanbevelingen centraal staan. In eerste instantie worden de tv’s in de VS uitgebracht. Later dit jaar moeten ook de eerste modellen voor de Europese markt aangekondigd worden.

Later deze week zal TCL de modelnummers en specificaties voor de Europese markt bekendmaken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)