Sony’s 4K Ultra HD streaming dienst werkt ook met de PlayStation 4

01 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-video-unlimited

Dé trend van 2013 op het gebied van TV is 4K Ultra HD. Deze hoge resolutie geeft viermaal scherpere beelden dan Full HD. Dit jaar kunnen we een aantal 4K Ultra HD TV's in Nederland verwachten maar native 4K content is er nog niet of nauwelijks. Sony gaf tijdens CES 2013 al aan een 4K videodienst op te gaan zetten en laat nu weten dat deze dienst ook werkt met de nieuwe PlayStation 4.

4K videodienst

Hoe Sony de dienst exact vorm gaat geven is vooralsnog niet duidelijk, maar Phil Molyneux van Sony laat tegenover The Verge weten dat de PlayStation 4 in ieder geval van de dienst gebruik kan maken. Hiermee kunnen video’s in de hogere resolutie naar de console en compatibele TV’s gestuurd worden. Dit is nodig omdat de huidige Blu-ray discs niet voldoende ruimte hebben voor 4K materiaal. Nadeel is echter dat een gemiddelde 4K download meer dan 100GB in grootte zal zijn en er een snelle internetverbinding vereist is.

Fysieke media en streaming

Toch denkt Sony dat dit de ideale oplossing is om 4K Ultra HD naar de huiskamer te brengen. Volgens de Japanse fabrikant zijn er nog een aantal obstakels te overwinnen maar de uiteindelijke gebruikerservaring zal optimaal zijn. Zo wordt er nog gewerkt aan een betere compressie van 4K materiaal om de downloadsnelheid te verhogen en de bestandsgrootte te verkleinen. Overigens ziet Sony ook mogelijkheden met fysieke media als Blu-ray maar zal de trend van het downloaden van content doorzetten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)