Sony breidt Internet TV platform uit met nieuwe content diensten

21 november 2011 2 Minuten 1 Reacties
Sony-Internet-TV

Sony heeft voor de Nederlandse gebruikers van het Sony Internet TV platform een aantal nieuwe content diensten aan het assortiment toegevoegd. Zo krijg je vanaf heden toegang tot de online arthouse filmdienst MUBI, de regionale kanalen van RTV Oost en RTV Utrecht, het videoclip kanaal MUZU TV en het Sony 3D Experience kanaal. Alleen bezitters van een Sony apparaat met Internet TV kunnen deze content bekijken.

MUBI

Sony Internet TV (SIT) biedt MUBI, de arthouse on-demand streaming filmservice, die eerder al dit jaar beschikbaar was voor PlayStation 3. Dit wereldwijde video on demand platform geeft SIT gebruikers toegang tot een filmbibliotheek met onafhankelijke, buitenlandse en klassieke films. In Nederland zijn op dit moment ongeveer 1000 titels beschikbaar. De dienst wordt aangeboden als abonnement voor 7,99 euro per maand. MUBI is beschikbaar op alle Sony SIT apparaten, zoals BRAVIA televisies, Blu-ray Disc spelers, Blu-ray homecinemasystemen en de Network Media Player.

RTV Oost en RTV Utrecht

De programma’s van regionale zenders RTV Oost en RTV Utrecht (Regionale Omroepen Nederland) zijn nu ook on-demand beschikbaar via Sony Internet TV apparaten. Sony heeft als doel om Sony Internet TV op termijn verder uit te breiden met andere regionale omroepen.

MUZU TV

MUZU is een gratis muziekservice die bestaat uit duizenden artiesten van honderden muzieklabels. De gebruiker kan via MUZU TV interface op een gemakkelijke manier navigeren en zoeken naar muziekvideo’s. Op dit moment zijn er 80.000 muziekvideo’s beschikbaar en o.a. te selecteren, op genre, nieuwste release, top40 van best bekeken clips. Naast muziekvideo’s zijn ook documentaires, tv-programma’s, interviews, achter-de-schermen-clips, tutorials en veel exclusieve beelden beschikbaar.

Sony 3D-experience kanaal

Dit kanaal is gratis toegankelijk voor bezitters van een Sony 3D TV, 3D Blu-speler of 3D home cinema systeem en biedt 3D content in categorieën als sport, film, games, muziek, foto’s. Denk hierbij aan filmtrailers, muziekvideo’s, promotiefilms, tutorials van 3D producten. Exclusief 3D materiaal van door Sony gesponsorde events als Wimbledon tennistoernooi en het FIFA WK voetbal 2010 zijn op dit kanaal ook in 3D te zien. Er zijn vanaf de introductie meer dan 50 titels beschikbaar die continue worden geüpdatet. Om dit nieuwe kanaal optimaal te gebruiken heeft de consument 10MB bandbreedte en een 3D TV nodig.

Social Media update

Ook qua social media heeft Sony een aantal updates doorgevoerd. Twitter feeds zijn live te volgen via een speciale tickertape onderaan het scherm. TrackID herkent de artiest van het gevonden muzieknummer en dit is eenvoudig te delen via Twitter. Via Facebook zijn foto’s, video’s en weblinks direct op het grote scherm te zien. YouTube films is nu ook in hoge HD beeldkwaliteit te bekijken. Deze toepassingen zijn beschikbaar op de volgende Sony Internet TV’s: HX920, HX920F, HX820, HX720, NX720F, EX725, EX721, EX720, EX525, EX521, EX520, EX320 en CX520.

Reacties (1)