Sony Bravia LCD-tv: drie top-lcd’s op een rij (ADV)

14 juni 2021 8 Minuten 1 Reacties
Sony x92j lifestyle

De nieuwe Sony Bravia LCD-tv line-up heeft voor iedereen wat te bieden. Ben je prijsbewust dan kijk je naar de X82J-reeks. Zit het gamen in je bloed, dan is de X85J voor jou. Filmfanaten laten hun oog vallen op de X92J met Sony’s gloednieuwe Cognitive Processor XR. Wat je ook kiest, de befaamde Sony beeldkwaliteit is gegarandeerd.

Sony X82J: Prijsbewuste kwaliteit

De X82J is een exclusieve versie van de X80J die enkel beschikbaar is bij Mediamarkt. Ten opzichte van de X80J is de X82J uitgerust met een premium aluminium centre stand in plaats van losse voetjes. De X82J heeft bovendien verbeterde bewegingsscherpte dankzij MotionFlow XR 400, waar de X80J slechts over MotionFlow XR 200 beschikt.

Kwaliteit, veelzijdigheid en prijsbewust, dat zijn de codewoorden voor de X82J-reeks van Sony. Deze LCD-tv’s zijn uitgerust met TRILUMINOS PRO-technologie en Sony’s eigen 4K HDR Processor X1. De processor werkt niet alleen ruis weg, maar zorgt ook voor haarscherpe weergave van al je beelden, ongeacht de bron. Hij optimaliseert scherpte, contrast en kleurweergave zodat je geniet van realistische beelden met natuurlijke kleuren en intens contrast. Bovendien houdt hij dankzij de lichtsensor rekening met het omgevingslicht, zodat hij zowel ‘s avond als overdag uitstekende beeldkwaliteit garandeert.

Voor de beste HDR-weergave is de X82J uitgerust met Dolby Vision. Deze premium HDR-standaard bevat extra informatie die de tv toelaat om de weergave per scène te optimaliseren. En omdat geen film volledig is zonder een knappe soundtrack ondersteunt de X82J ook Dolby Atmos. Dit formaat levert realistisch 360°-surroundgeluid waarbij er zelfs van bovenaf geluid op je af komt. Zo heb je een optimale geluidsbeleving, net als in de bioscoop. Dolby Vision en Dolby Atmos-content vind je op Ultra HD Blu-ray, maar ook op streamingdiensten zoals Netflix en Disney+.

Sony X85J: Klaar voor gaming

Ben je een fervente gamer? Dan heb je ongetwijfeld een Playstation 5 of Xbox Series X in huis gehaald. Gamen in 4K aan 120 beelden per seconde, daar kijk je echt naar uit. De spelervaring is dan supervloeiend en haarscherp! Je bochtenwerk op het circuit van Monaco zal heel wat scherper zijn, en je schoten zullen hun doel niet meer missen. Om die droom waar te maken heb je wel een tv nodig met HDMI 2.1-aansluitingen die geschikt zijn voor die beeldenstroom.

De Sony X85J biedt alle goeds dat je vindt in de X82J, en biedt daarenboven twee HDMI 2.1-aansluitingen die klaar zijn 4K120-gaming. Ze ondersteunen ALLM (Auto Low Latency Mode) zodat je automatisch naar de game beeldmode met de laagste input-lag overschakelt zodra je begint te gamen. Ondersteuning voor VRR (Variable Refresh Rate) komt later beschikbaar via firmware update. VRR elimineert haperende en gescheurde beelden. Om al je supersnel gamingplezier haarscherp weer te geven is de X85J voorzien van een 100Hz-paneel. Zelfs de meest hectische actiescènes komen zo haarscherp in beeld.

Sony X92J: De eerste tv met cognitieve intelligentie

Ook de X92J is een exclusief MediaMarkt model (van de X90J). Het is uitgerust met een luxueuzere, aluminium centrale voet. Dankzij de extra Rich Colour Enhancer biedt het bovendien een breder kleurpalet dan de X90J.

Ben je verslingerd aan films en tv-reeksen? Dan wil je natuurlijk de allerbeste beeldkwaliteit. De Sony X92J reeks is de geknipte keuze voor jou. Deze LCD-tv is uitgerust met een Full Array Local Dimming achtergrondverlichting die superieur contrast levert.  Het scherm is onderverdeeld in zones die afzonderlijk van elkaar gedimd of verlicht kunnen worden. Zo geniet je van het beste schaduwdetail én levensechte lichtaccenten. Bovendien is de Sony X92J de eerste televisies ter wereld met cognitieve intelligentie. De Cognitive Processor XR begrijpt hoe mensen zien en horen, en verwerkt informatie net zoals onze hersenen dat doen. Dat betekent dat hij contrast, kleur, detail en beweging niet afzonderlijk van elkaar bewerkt. Neen, hij bekijkt het volledige plaatje en analyseert en bewerkt alles in één keer. Bovendien herkent hij wat de focus van het beeld is. Dat kan een gezicht zijn, of een object dat prominent op de voorgrond staat. Daar geeft hij tijdens de beeldverwerking extra aandacht aan, precies zoals onze hersenen, zodat het extra duidelijk in beeld komt.

Acoustic Multi-Audio

Geen film is compleet zonder zijn soundtrack. Geen sportwedstrijd is echt zonder het gejuich van het publiek. Acoustic Multi-Audio technologie zorgt op de Sony X92J voor een sublieme ervaring. Speciale tweeters positioneren de audio zodat die precies overeenstemt met de actie op het scherm. De dialoog komt uit de mond van de acteur, of het geraas van de motor volgt de F1-wagen terwijl die over het scherm scheurt.

De X92J ondersteunt Dolby Atmos, maar de slimme processor kan bovendien alle stereo en 5.1-surround signalen omzetten naar een 5.1.2-surroundsignaal, net zoals in de bioscoop. Deze 3D Surround-opschaling techniek zet je midden in de actie. Je ervaart zelfs 3D-audio waarbij het geluid ook boven je te horen is, zonder dat je speakers op het plafond nodig hebt.

Optimaal beeld en geluid in elke omgeving

Tv kijken, dat doe je niet altijd op hetzelfde moment. Film kijk je vaak ’s avonds en met zo min mogelijk licht in de kamer om die typische bioscoopsfeer te creëren. Maar wanneer je vrienden uitnodigt voor die spannende rit in de Tour de France, of de matchen van het EK2021, dan is er veel omgevingslicht. De Sony X92J houdt daar rekening mee. Hij beschikt net als de X82J en X85J over een lichtsensor waarmee hij de maximale helderheid aanpast op basis van omgevingslicht. Maar de X92J doet meer, hij regelt ook de tone-curve bij. Zo kan hij bijvoorbeeld schaduwdetail duidelijker zichtbaar maken zonder het hele beeld helderder te maken. De oorspronkelijke sfeer van de film blijft zo beter bewaard.

De X92J optimaliseert ook het geluid. De akoestiek van de kamer heeft immers een grote invloed op de klank. Met behulp van de microfoon in de afstandsbediening analyseert hij in enkele seconden de situatie in de kamer en past hij de audioweergave aan voor optimaal geluid. Bovendien houdt hij rekening met waar je staat of zit in de kamer en past hij geluid aan voor de meest natuurlijke klank, onafhankelijk van je zitplaats.

Stream gratis films met Bravia Core

Wanneer je de Sony X92J in huis haalt, dan krijg je er gratis Bravia Core bij, de nieuwe streamingdienst van Sony! Duik in de fantastische filmbibliotheek van Sony Pictures Entertainment. Je krijgt vijf Bravia Core filmcredits om te kiezen uit meer dan 300 films, van recente blockbusters tot prachtige klassiekers. Daarnaast biedt Sony ook een selectie van meer dan 100 films die je gedurende 12 maanden onbeperkt mag streamen. Die selectie wordt minstens vier keer per jaar vernieuwd. Voor wie meer wil weten over sommige films is er ‘Studio Access’. Daar vind je geknipte scenes, alternatieve scènes, muziekvideo’s, featurettes, en interviews.

De films zijn beschikbaar in topkwaliteit tot maximaal Ultra HD 4K HDR. Bravia Core gebruikt PureStream™, een technologie waarmee de kwaliteit van je stream tot maximum 80 Mbps kan gaan, dat is vergelijkbaar met Ultra HD Blu-ray schijven. Een deel van de films is bovendien beschikbaar in IMAX® Enhanced formaat. Ze zijn geoptimaliseerd voor weergave op je Sony Bravia XR tv en maken gebruik van DTS-geluidstechnologie, net als in de bioscoop.

Eindeloos plezier dankzij Google TV

Al deze Sony tv’s zijn uitgerust met de gloednieuwe Google TV interface. Op het nieuwe Home scherm vind je snel en eenvoudig de content van je streamingdiensten terug. Netjes gesorteerd per onderwerp en genre. Google TV leert waar jij graag naar kijkt en past zijn aanbevelingen aan op basis van jouw interesses. Een film of tv-reeks zoeken? Daarvoor hoef je niets meer in te typen. Vraag het gewoon aan je Sony tv. Spreek je zoekopdracht in via de microfoon in de afstandsbediening en klaar! Je kan zelfs gepersonaliseerde aanbevelingen vragen!

Dit artikel is geschreven in opdracht van Sony.

Reacties (1)