Samsung neemt toch QD-OLED tv mee naar CES maar toont hem nog niet

04 januari 2022 1 Minuut 0 Reacties
Samsung microled 2022

Het leek een zekerheidje dat dat Samsung deze week een QD-OLED tv zou tonen tijdens CES 2022. Toch bleef het gisteren, tijdens de presentatie van de Zuid-Koreaanse fabrikant, opvallend stil over deze nieuwe displaytechniek. Het zijn echter de CES Innovation Awards die ons meer vertellen.

Dat QD-OLED de volgende stap is op het gebied van oled lijkt vast te staan. Verschillende fabrikanten werken aan deze techniek, waarbij quantum dots gecombineerd worden met de oled-techniek. Vanmiddag presenteert Sony hoogstwaarschijnlijk zijn eerste QD-OLED-televisie en de verwachting was dat Samsung gisteren hetzelfde zou doen. Niets leek minder waar.

Dankzij de uitreiking van de 2022 CES Innovation Award weten we nu echter wel dat Samsung een QD-OLED-televisie meegenomen heeft naar CES. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de award immers gewonnen voor een 65-inch QD-OLED-televisie. Volgens Koreaanse media zou Samsung op het laatste moment besloten hebben de televisie niet te tonen en de presentatie op te schuiven naar verderop in het jaar.

Samsung’s 65” QD-Display TV is the world’s first true RGB self-emitting Quantum Dot OLED display—revolutionizing TV by combining the contrast levels of RGB OLED with the color and brightness of quantum dots for ultimate visuals,” the announcements reads. “The QD-Display TV combines a groundbreaking new QD-OLED display with Samsung’s gorgeous Infinity One Design and immersive Object Tracking Sound technology.

QD-OLED is een nieuw paneeltype dat gebruikmaakt van blauwe oleds in combinatie met quantum dot kleurconverters die rood en groen weergeven. Met deze techniek wordt voornamelijk de kleurweergave van oled-televisies naar een  nog hoger niveau getild. De verwachting is dat Samsung zijn QD-OLED-televisie over enkele weken officieel presenteert. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou een 55-inch en een 65-inch variant op de markt willen brengen.

Via CNET

Reacties (0)