‘Samsung gaat oled tv-panelen van LG kopen’

09 april 2021 1 Minuut 1 Reacties
microled

Het is alweer jaren geleden dat Samsung de strijd met LG aanging door een eigen oled-televisie op de markt te brengen, maar dat werd nooit een groot succes. Sindsdien focust Samsung vooral op technieken als microled en quantum dot. Toch heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant de oled-techniek niet helemaal opgegeven en volgens de nieuwste geruchten zou Samsung zelfs oled-panelen bij LG willen gaan afnemen.

Als we verschillende Koreaanse media mogen geloven dan zijn LG Display en Samsung momenteel in gesprek over de afname van een groot aantal oled-panelen. Samsung zou dit jaar nog 1 miljoen oled-panelen willen kopen van LG, en volgend jaar zou het zelfs gaan om 4 miljoen panelen.

Samsung zou momenteel in een lastig parket zitten met alsmaar stijgende prijzen voor lcd-panelen en verschillende premium technieken die voor de massa nog niet betaalbaar zijn. LG mag dan de grootste concurrent zijn, dat neemt niet weg dat Samsung kosten wat het kost zijn marktaandeel wil behouden.

De keuze voor oled is geen vreemde aangezien LG hiermee een groot marktaandeel heeft weten te bewerkstelligen. Sterker nog: LG Display is de enige fabrikant van oled-panelen en de panelen worden afgenomen door nagenoeg alle grote fabrikanten. Onder meer Philips, Sony en Panasonic produceren oled-tv’s waarin de panelen van LG Display te vinden zijn.

Advertentie

Samsung werkt overigens achter de schermen al een tijdje aan zijn eigen variant op het oled-paneel, genaamd qd-oled. Dit is een combinatie van quantum dots en oled. Deze techniek is echter nog niet klaar om op grote schaal en tegen betaalbare prijzen in de markt gezet te worden. Ditzelfde geldt voor de microled-techniek.

Volgens bronnen uit de industrie zouden Samsung en LG bijna akkoord zijn voor de levering van oled-panelen en dus kunnen we mogelijk volgend jaar al een oled-televisie van Samsung verwachten. Samsung zelf doet de geruchten vooralsnog af als ‘alleen geruchten’.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
09 april 2021 om 18:47

Hebben ze ook waarschijnlijk al de techniek voor een oled scherm samsung. Als ze miljoenen schermen bestellen. Kijk nu 3.5 jaar lg oled ik ga nooit meer naar lcd. Voor mij is lcd afgedaan als tv. Heb ook een uhd blueray met disk 4k ik heb nog geen beter beeld gezien. Streaming is goed maar haalt het nooit bij een disk. Heb neflix en disney+ dus kan het verschil zien. Beter dan een schijf krijg je het nooit ook in geluid dolbyatmos dts x. Daar mankeert het in stream ook nog wel is.

Inloggen