Philips TV brengt OLED909 en OLED959 oled-tv’s op de markt

23 januari 2024 4 Minuten 2 Reacties
Philips oled909 en oled959

Philips TV brengt dit jaar twee nieuwe premium series oled-televisies op de markt. De nieuwe modellen komen met het Ambilight Plus-systeem, de nieuwe P5 AI Dual Engine-processor, META Technology 2.0 en ‘Sound by Bowers & Wilkins’.

Philips OLED+959

Het flagship-model OLED+959 wordt in het derde kwartaal gelanceerd met een schermgrootte van 65 inch. Het OLED-model combineert de nieuwe 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor met META Technology 2.0. De tv is voorzien van Ambilight Plus en een geïntegreerd Bowers & Wilkins 5.1.2-geluidssysteem van 102W.

Het audiosysteem omvat naar voren gerichte (front-firing), linker-, midden-, rechter- (LCR) luidsprekers, waarbij elke luidspreker twee 30 mm x 50 mm mid-range drivers plus een 19 mm titanium dome-tweeter per kanaal bevat (met de bekende B&W Nautilus-tube oplossing). De zijwaarts gerichte (side-firing) luidsprekers aan de linker- en rechterkant bevatten elk nog eens twee 30x50mm drivers, terwijl de Atmos-kanalen ook twee 30x50mm bevatten voor elk van de linker- en rechterhoogteluidsprekers (left and right elevation speakers). Alle luidsprekers zijn akoestisch geïsoleerd en gemonteerd in hun eigen rigide/stevige behuizingen. Aan de achterzijde van de set bevindt zich een speciale basbehuizing met een 75 mm subwoofer ondersteund door vier passieve radiatoren van 45 mm x 65 mm. Voor kijkers die nog diepere bassen wensen, biedt de OLED+959 de optie om een externe subwoofer aan te sluiten.

De OLED+959 kan aan de muur worden gemonteerd of op de vloer staan via zijn minimalistische, mid-slate gekleurde aluminium en stalen standaard. De naar voren, zijwaarts en omhoog gerichte luidsprekerbehuizingen zijn ook bedekt met een leisteen grijze Kadvrat Audiomix-stof.

Philips OLED+909

De Philips OLED+909 kom beschikbaar in juni in de schermformaten 55-inch, 65-inch en 77-inch. Deze tv beschikt over de nieuwe 8e generatie P5 AI-verwerking, META Technology 2.0, een Bowers & Wilkins 3.1-kanaals geluidssysteem van 81W en vierzijdig Ambilight. Het audiosysteem is voorzien van de nieuw ontwikkelde 30x50mm driver en een 19mm titanium tweeter voor elk van de luidsprekers (naar voren gerichte, linker-, midden-, rechter- LCR). Elke luidspreker is akoestisch geïsoleerd in zijn rigide/stevige behuizing. Aan de achterzijde van de set bevindt zich een speciale behuizing voor de bas met een 75mm subwoofer ondersteund door vier passive radiators. Ook biedt de OLED+909 de optie om een externe subwoofer aan te sluiten.

De optimale beeldkwaliteit voor beide nieuwe oled tv-series wordt bereikt door een nieuwe 8e generatie versie van de P5 AI Dual Engine-processor te combineren met het nieuwe META 2.0 OLED-paneel en het META Multi Booster-algoritme. Het META 2.0-paneel is voorzien van Micro Lens Array Plus-technologie. Dit zorgt voor een verbeterde lichtefficiëntie dankzij nieuwe 3D MLA-lensanalyseapparatuur die de hoeken en kromming van de MLA-lenzen optimaliseert. De toevoeging van het nieuwe META Multi Booster-algoritme maakt peak brightness (piekluminantie) mogelijk tot 3000 nits.

Ambilight Plus

Het nieuwe Ambilight Plus-systeem wordt alleen op de OLED+959 gelanceerd. Ambilight Plus verbetert de ervaring van Ambilight door meerdere lenzen toe te voegen aan de op de achterkant gemonteerde kleuren-LED’s. Ambilight Plus kan daarmee een dynamischer, grotere halo met meer resolutie creëren en tot vier verschillende halos op verschillende dieptes projecteren. Hierdoor wordt een nieuw tweedimensionaal effect toegevoegd.

Beide OLED+ modellen bieden wel de verbeterde gaming-ervaring via een nieuwe Game Bar, MEMC-functionaliteit en 144HZ VRR (inclusief voor Dolby Vision Gaming-modus). Daarnaast bieden de televisies ondersteuning voor de Matter smarthomestandaard en Control 4. Ook zijn beide oled tv-series voorzien van HDMI 2.1, ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+ en Google OS als smart tv-platform.

Philips OLED809

Naast de twee premium series brengt TP Vision de middenklasse 800-serie oled-tv op de markt. Verkrijgbaar in schermformaten van 42-, 48-, 55-, 65- en 77-inch, blijft de nieuwe OLED809 de lat hoog leggen door de nieuwe 8e generatie P5 AI-processor te combineren met nieuwe OLED-EX-panelen met een hogere output – met een piek lichtopbrengst van 1300 nits. De sets zijn bovendien voorzien driezijdige versie van de Ambilight-technologie.

De 8e generatie P5 AI beschikt over de nieuwe Ambient Intelligence V3-functie die nu HDR-instellingen optimaliseert naar het omgevingslichtniveau en een uitstekende HDR-prestatie behoudt, zelfs in heldere kijkomstandigheden en sterk verlichte ruimtes. De gaming-ervaring is verbeterd dankzij de toevoeging van de nieuwe Game Bar, MEMC-gaming en 144 KHz VRR, inclusief Dolby Vision Gaming.

Daarnaast beschikt de OLED809 over een geïntegreerd 70W 2.1-geluidssysteem – 50W voor de 42″ – met een nauwkeurigere “digital crossover” die de distributie naar de “two-way” linkse en rechtse luidsprekers precies regelt, plus een “dedicated triple-ring”, naar achteren gerichte basluidspreker – welke ondersteund wordt door vier “passive radiators”.

Het Europese ontwerp van de OLED809 is herkenbaar voor Philips. Het betreft een ultradunne, zwarte metalen rand en een metalen draaivoet in een satijnchroomafwerking. Geëxtrudeerde metalen voetjes in Satin Chrome zijn te zien bij de 77-inch versie van het product.

Prijzen en beschikbaarheid

De exacte lanceerdata en prijzen worden later bekendgemaakt.

Reacties (2)