Philips breidt Smart TV aanbod uit en verbetert Smart TV platform

30 augustus 2012 2 Minuten 0 Reacties
Philips-Smart-TV-2012

TP Vision, de joint venture tussen Philips en TPV uit Hong Kong, presenteert vandaag een aantal toevoegingen aan en verbeteringen van het Smart TV platform van Philips. Smart TV is nu beschikbaar op de meeste TV’s van Philips en daarom wordt er veel aandacht aan content en gebruiksvriendelijkheid gegeven. De fabrikant breidt het app-aanbod uit en verbetert bepaalde functies.

Social App

Facebook en Twitter apps voor Smart TV waren er al, maar gebruikers moesten kiezen: óf tv-kijken, óf de discussies op sociale media volgen. Met de introductie van Social App op Philips Smart TV kan het allebei tegelijk: naar een programma kijken, je vrienden laten weten waar je naar kijkt én de Twitter-feeds over het programma volgen. Binnenkort kun je met Social App ook gelijktijdig inloggen op Facebook.

YouTube Rentals

Op dit moment zijn er meer dan 1500 apps beschikbaar voor het Philips Smart TV platform. In de loop van dit jaar wil TP Vision in enkele Europese landen ook YouTube Rentals introduceren. Philips Smart TV zal daarmee een van de eerste TV platforms zijn met toegang tot de filmverhuurdienst van YouTube. Gebruikers kunnen dan met de PC films van YouTube huren en die vervolgens op een Philips Smart TV bekijken. Daarnaast zijn er nog een paar diensten die net zijn gelanceerd of binnenkort worden gelanceerd, variërend van Catch-up TV tot nieuwe Video on Demand-apps

Gebruiksvriendelijk

Zoals gezegd staat ook gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel bij Philips. Onlangs blies TP Vision een belangrijke bouwsteen van het algehele gebruiksgemak nieuw leven in: het Philips Smart TV Home Screen. Het beschikt nu over een zoekfunctie om snel TV programma’s, films en apps te vinden. En omdat niemand zit te wachten op langdurige betalingsprocessen is er nu ook Smart TV Payment, een betalingssysteem dat speciaal voor de Smart TV is ontwikkeld. Een viercijferige pincode volstaat om creditcardaankopen te doen of binnen apps een ‘pre-paid wallet’ te gebruiken.

MyRemote app

De MyRemote App voor Android en iOS smartphones en tablets krijgt binnenkort de nieuwe Wi-Fi Smart Screen functie. Hiermee kun je de film of het TV programma ‘meenemen’ naar de tablet of smartphone, om ergens anders in huis verder te kijken. De nieuwe versie van MyRemote App komt eerst beschikbaar voor iOS apparaten. De Android versie volgt later.

Smart TV Alliance

TP Vision is mede-oprichter van de Smart TV Alliance. Met het gericht benaderen van app ontwikkelaars wil de Smart TV Alliance één grote gemeenschap van ontwikkelaars vormen en de ontwikkeling van apps stimuleren. Voor consumenten betekent dit dat ze binnenkort kunnen profiteren van een groter aanbod én betere Smart TV apps.

Philips 2012 LCD TV’s

Alle 2012 LCD TV’s van Philips vind je in dit overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)