Panasonic tv’s krijgen ondersteuning voor draadloos streamen audio

17 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-SC-HTE180

Panasonic heeft aangekondigd de aptX-audiocodec voor het draadloos streamen van audio te gaan integreren in verschillende nieuwe Viera tv's.

Panasonic is niet de eerste fabrikant waar je aan denkt wanneer het aankomt op de integratie van de nieuwste technieken en standaarden, maar de Japanse fabrikant laat deze week zien graag voorop te willen lopen. Panasonic heeft namelijk aangekondigd de aptX-audiocodec van CSR te gaan integreren in verschillende nieuwe Viera tv’s. Hiermee wordt het mogelijk muziek draadloos te streamen naar speakers en soundbars.

CSR is een engels bedrijf dat een standaard ontwikkeld heeft om eenvoudig audio van het ene apparaat naar het andere apparaat te streamen. Het streamen van audio middels de aptX-codec vindt plaats in cd-kwaliteit en is dus ideaal voor audio die vanaf een tv naar speakers gestuurd moet worden. De verbinding tussen een tv en een speaker vindt plaats via Bluetooth en de aptX-codec zorgt er vervolgens voor dat de audiotracks exact binnen de bandbreedte van de verbinding passen om een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit te garanderen.

Panasonic heeft de aptX-codec reeds geïntegreerd in diverse audioproducten, waaronder soundbars en speakers, maar ook toekomstige tv’s zullen ermee uitgerust worden. Panasonic is overigens niet de enige fabrikant die hiermee  aan de slag gaat. Onder meer LG en Samsung maken al gebruik van Bluetooth met aptX om audio van de tv naar compatibele soundbar- en speakersystemen te streamen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)