Panasonic toont 20 inch Quad HD display

19 januari 2012 1 Minuut 1 Reacties
Panasonic-4K-display

Panasonic heeft vorige week een aantal nieuwe producten gelanceerd, onder meer in de vorm van LCD TV's, plasma TV's en Blu-ray spelers. Toch was dat niet alles dat de fabrikant toonde. Het was dan geen 55 inch OLED TV, maar toch toonde Panasonic een interessant klein display met een 4K (Quad HD) resolutie.

Het 20.4 inch display heeft een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels wat neerkomt op zo’n 8 miljoen pixels. Het display is gebaseerd op Panasonic’s eigen IPS Pro LCD panel technologie en geeft door het zeer hoge aantal pixels per inch (216) en haarscherp beeld. Ter vergelijking; de iPhone 4 heeft 330 pixels per inch en wordt gezien als referentie voor de markt. Het was een prototype maar de fabrikant gaf aan dat deze techniek te integreren is in toekomstige PC monitors.

Met dit display laat Panasonic zien dat ze klaar is voor de markt van kleine en middelgrote LCD panelen. Vorig jaar gaf Panasonic aan zich te willen focussen op kleinere panelen voor onder meer mobiele apparaten en daarnaast natuurlijk de ontwikkeling van plasma TV’s en grootformaat LCD TV’s.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

juegos de pc para

juegos de pc para
29 augustus 2014 om 17:02

Me fascina un poco los motivos que comunicas aca, a pesar de que el estilo y diseño del forum
tiende a ser sobrio. Como sea, Importante posteo.

Inloggen