Panasonic presenteert 2013 Smart TV platform met My Home Screen

14 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-Smart-TV-2013

We hebben het tijdens CES 2013 al kort voorbij zien komen maar Panasonic heeft vandaag haart Smart TV platform voor 2013, genaamd Smart Viera, officieel gepresenteerd. Een van de belangrijkste vernieuwingen is de komst van het My Home Screen dashboard waar iedere gebruiker zijn eigen startscherm aan kan maken. Daarnaast komt Panasonic met stembediening en Swipe and Share 2.0.

Smart Viera – My Home Screen

Het nieuwe Smart Viera LCD en plasma assortiment van Panasonic is voorzien van een groot aantal nieuwe functies om de meest intuïtieve Smart TV te bieden. Om alle content overzichtelijk en snel toegankelijk te maken wordt My Home Screen geïntroduceerd. Dit is een innovatieve personalisatiefunctie waardoor elke gebruiker in huis zijn favoriete content en apps op één plaats kan verzamelen. Kortom, een centrale hub waar men tot elf favoriete apps, widgets en diensten kan laten tonen.

Het systeem biedt drie vooraf ingestelde formaten van layout voor het scherm – TV beginscherm, levensstijlscherm, informatiescherm – met nadruk op content en apps die relevant zijn voor het thema. De gebruiker kan ook zelf een aangepaste layout aanmaken die al zijn favoriete apps en widgets bevat. Om de ervaring nog intuïtiever te maken heeft Panasonic gezichtsherkenning toegevoegd voor de TV’s die over een ingebouwde camera beschikken. Hierdoor kan elke gebruiker automatisch herkend worden en wordt het beginscherm van de betreffende gebruiker getoond.

Advertentie

Smart Viera – Stembediening

Om de ervaring van internetten op TV nog gemakkelijker te maken, heeft Panasonic twee nieuwe functies aan toegevoegd: steminteractie en stembediening. Steminteractie is compatibel met maximaal 10 Europese talen, stembediening ondersteunt 18 Europese talen. Steminteractie en stembediening bieden de mogelijkheid om content te doorzoeken, evenals het invoeren van zoektermen, van URLs of berichten op sociale netwerken door de woorden in te spreken in de Smart Viera Touch Pad Controller of compatibele smartphone of tablet. Ook kun je zogenaamde shortcut termen gebruiken als “web”, “foto”, “nieuws” en “map” om snel toegang te krijgen tot bepaalde content. Je kunt ook instructies inspreken op de TV, zoals “kanaal verder”, “kanaal terug” en “dempen”.

Reacties (0)