Panasonic lanceert JZ2000-serie oled tv met speakers aan de zijkanten

08 januari 2021 3 Minuten 0 Reacties
Panasonic JZ2000 oled header

De Panasonic JZ2000-serie oled tv beschikt over een nieuwe processor met artificial intelligence, speakers aan de zijkanten en een nieuwe versie van My Home Screen.

Panasonic heeft tijdens de virtuele persconferentie op CES 2021 zijn vlaggenschip oled tv voor 2021 aangekondigd. De Japanse fabrikant komt met de JZ2000 (in Nederland mogelijk de JZW2004) oled tv die beschikt over speakers bovenop de tv en aan de zijkanten van de tv. Daarnaast komt dit model met een nieuwe HCX Pro AI processor met Auto AI mode.

Panasonic JZ2000 oled tv

De Panasonic JZ2000 is het nieuwe topmodel van de Japanse fabrikant, al komt dit model met veel van dezelfde specificaties als de HZ2000 (HZW2004) serie van vorig jaar. Zo gaat het nog altijd om een tv met de 4K-resolutie, is de piekhelderheid hetzelfde als vorig jaar (met het Master HDR OLED Professional Edition scherm) en worden ook alle HDR-formaten ondersteund.

Panasonic focust zich met de nieuwe tv op de intensieve gamer. De JZ2000 komt namelijk met de Game Mode Extreme die moet zorgen voor een lagere input lag (14 ms) en ondersteuning biedt voor ALLM, VRR, en HFR. Er is niet specifiek vermeld of 4K120 ondersteund wordt, al gaan we hier nu wel vanuit. HDMI 2.1 is volgens Panasonic aanwezig, inclusief HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel).

Net als de HZ2000 komt de JZ2000 met speakers bovenop het scherm, die richting het plafond wijzen en een Dolby Atmos-ervaring moeten bieden. Naast de omhoog gerichte speakers, zijn nu ook zijwaarts gerichte speakers toegevoegd. Dit levert volgens Panasonic zelf een bijzondere 360° surroundbeleving op.

Ook nieuw is de HCX Pro AI processor met Auto AI mode. In het AI-verwerkende deel van de processor wordt dit geanalyseerde beeld vervolgens vergeleken met een bibliotheek met uiteenlopende content om automatisch zowel de beeld- als geluidskwaliteit te kunnen optimaliseren voor dat type content.

En naast de reeds bestaande HDR-formaten als HDR10+, Dolby Vision en Dolby Vision IQ ondersteunt de JZ2000-serie nu ook HDR10+ Adaptive. De nieuwe functie ondersteunt dynamische scene-by-scene-optimalisaties volgens de richtlijnen van de HDR10+-standaard. Simpel gezegd betekent dit dat elke scene aangepast wordt voor een optimale weergave door te kijken naar het licht dat in de omgeving van de tv aanwezig is. Panasonic heeft ook Intelligent Sensing toegevoegd aan Filmmaker Mode. Deze technologie past het beeld automatisch aan op basis van de hoeveelheid omgevingslicht.

Tot slot is de JZ2000-serie uitgerust met My Home Screen 6.0, de nieuwste versie van het smart tv-besturingssysteem. My Home Screen 6.0 is uitgebreid met de functie ‘My Scenery’. Hiermee kunnen kijkers een selectie rustgevende beelden en video’s kiezen, of er zelf een aantal instellen, die aansluiten bij hun stemming of het moment van de dag.  Met Dual Bluetooth Connection kan de TV gelijktijdig geluid versturen naar twee aparte bluetooth-apparaten. Het menu is ook verbeterd en biedt nu snel toegang tot de beeld-, geluids- en andere instellingen die het vaakst worden gebruikt. De JZ2000-serie ondersteunt verder de belangrijkste spraakservices, zodat gebruikers veelgebruikte TV-functies kunnen bedienen met hun stem.

Prijs en beschikbaarheid

De JZ2000-serie komt in een 55-inch en 65-inch formaat op de markt. Helaas zijn er vooralsnog geen 77-inch of 48-inch modellen door Panasonic aangekondigd. In maart maakt Panasonic alle details bekend en zal de complete tv line-up voor de Nederlandse en Belgische markt aangekondigd worden. Op dat moment verwachten we ook de prijzen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)