Panasonic lanceert 4K videokanaal voor TX-L65WT600 Ultra HD tv

14 oktober 2013 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-4k-TV-Overall

Tijdens IFA 2013 hadden we het al kort even over het 4K videokanaal dat Panasonic zou lanceren voor bezitters van de nieuwe TX-L65WT600 Ultra HD tv en inmiddels heeft de fabrikant wat meer informatie vrijgegeven.

De afgelopen maanden zijn er heel wat nieuwe 4K Ultra HD tv’s gelanceerd maar op het gebied van content hebben we nog maar weinig voorbij zien komen. Je wilt natuurlijk wel van 4K-materiaal kunnen genieten wanneer je een dergelijke tv hebt. Panasonic mag dan laat zijn met de introductie van een Ultra HD tv, het bedrijf heeft wel nagedacht over hoe er content naar bezitters van de tv gestreamd kan worden.

Panasonic komt met een 4K videokanaal dat toegankelijk is via het Viera Connect platform. Hier krijgen gebruikers toegang tot een groot aanbod aan 4K-content, deels door Panasonic en deels door gebruikers zelf beschikbaar gesteld. De Japanse fabrikant heeft op YouTube een aantal video’s gezet die we ook via het 4K videokanaal kunnen verwachten. Voorlopig gaat het vooral om demonstratievideo’s waarin de hoge resolutie overduidelijk te zien is. Panasonic geeft aan dat er de komende maanden meer content toegevoegd wordt en dat het bedrijf in gesprek is met diverse partijen om entertainment in hoge resolutie aan te bieden. Gebruikers kunnen ook zelfgemaakte 4K-video’s uploaden en delen met andere bezitters van een Panasonic UHD tv. Om van de dienst gebruik te maken raadt de Japanse fabrikant een internetverbinding van minimaal 50Mbps aan. Mocht je dat niet hebben is er de optie om video’s te downloaden.

Advertentie

Panasonic heeft met de 65-inch TX-L65WT600 ook indrukwekkende hardware in handen. Niet alleen kan deze tv alle content in 4K-resolutie weergeven, ook is het de eerste tv die beschikt over de HDMI 2.0-standaard en één van de eerste modellen die voorzien is van een THX certificaat in 4K-modus. De tv kan binnenkort in Nederland gekocht worden voor een prijs van 6.999 euro. Het 4K videokanaal zal op 15 oktober gelanceerd worden.

Reacties (0)