Panasonic komt met vernieuwde UB9000-uhd-blu-rayspeler

11 juni 2021 1 Minuut 1 Reacties
panasonic-UB9000-nieuw

Panasonic laat weten dat de fabrikant binnenkort een nieuwe versie van de bekende UB9000-blu-rayspeler uitbrengt, met een nieuwe dac aan boord.

Op de nieuwe dac na is de nieuwe versie van de Panasonic-speler precies hetzelfde als het oude model. Dat de blu-rayspeler voorzien is van een nieuwe digitaal-analoog-converter is niet vreemd. De fabrikant waar de oude dag geproduceerd werd, is namelijk afgebrand.

Nieuwe versie Panasonic UB9000-uhd-blu-rayspeler

De fabrikant heeft de vernieuwde speler echter nog niet officieel gepresenteerd. Wel heeft die tegenover de redactie van FlatpanelsHD het bestaan van die uhd-blu-rayspeler bevestigd. De speler, inclusief nieuwe geluidsprocessor dus, zou afgelopen mei in de winkels moeten liggen, maar dat is niet gebeurd.

Ondertussen heeft Robert Zohn, bekend in de retailwereld op het gebied van elektronica, afzonderlijk laten weten dat Panasonic de eerste UB9000P1K opgestuurd heeft. De P1K geeft aan dat het om de vernieuwde versie gaat. Zohn laat in hetzelfde bericht weten dat de speler vanaf augustus 2021 te koop moet zijn.

Advertentie

De nieuwe dac is een tweekanaals-variant. De eerste dac werd geleverd door AKM, maar nu is ESS de leverancier. Tussen beide versies van de blu-rayspeler zitten geen verschillen verder. Tot slot laat Zohn nog weten dat hij niet per se verschil hoort in de audiokwaliteit tussen de verschillende versies. De man heeft hiervoor enkele cd’s afgespeeld op het oude en nieuwe apparaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

frans

frans
12 juni 2021 om 08:35

Mooi dat ze toch nog wat nieuwe uhd spelers uitbrengen ik ben film liefhebber koop ze nu ook nog maar zoveel mogelijk uhd schijven. Die zijn er gelukkig nog ook wat oudere films.
Ben benieuwd naar de nieuwe uhd speler van reavon hij lijkt veel op de oppo 203 die niet meer te krijgen is maar op internet nog wel is te vinden voor veel geld.
https://.www.reavon.com
reavon UBR-X100 en UBR-X200

Inloggen