Review: Bowers & Wilkins Px7 S2e hoofdtelefoon

11 november 2023 7 Minuten 3 Reacties
Bowers Wilkins Px7 S2e review 3
FWD award

Bowers & Wilkins introduceerde afgelopen september de Px7 S2e, een verbeterde uitgave van zijn draadloze hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking. In deze review testen we dit nieuwste model.

De nieuwe Bowers & Wilkins Px7 S2e is de nieuwste toevoeging aan het portfolio van premium hoofdtelefoons, die zijn ontwikkeld met de True Sound-filosofie in gedachten. De sleutel tot de nieuwe geluidskwaliteit van de Px7 S2e – ten opzichte van de Px7 S2 – is het feit dat Bowers & Wilkins de DSP-engine voor de digitale signaalverwerking uitgebreid heeft geoptimaliseerd zodat het geluid van allerlei soorten muziek, waaronder geschikte streamingdiensten met een 24-bits high-res geluidskwaliteit, optimaal wordt weergegeven.

Bowers & Wilkins Px7 S2e hoofdtelefoon

Net als het vlaggenschip, de Px8, maakt de Bowers & Wilkins Px7 S2e gebruik van drivers van 40 mm, die speciaal zijn ontworpen voor de eisen van het luisteren via een hoofdtelefoon. De drivers zijn ook onder een lichte hoek in de oorstukken geplaatst. Zo ontstaat een constante afstand ten opzichte van het oor van de luisteraar vanaf elk punt op het oppervlak van elke driver.

De Px7 S2e combineert zijn verbeterde digitale signaalverwerking en driverconfiguratie met de draadloze aptX Adaptive-technologie van Qualcomm om de draadloze muziekoverdracht van compatibele telefoons, tablets en computers automatisch te optimaliseren. Ook USB-C en 3,5 mm kabelverbindingen worden ondersteund; beide types kabel zitten in de etui die bij het product wordt geleverd.

De Px7 S2e is uitgerust met zes microfoons voor ruisonderdrukking. Twee microfoons meten de output van iedere driver, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee bieden verstaanbaarheid dankzij de verbeterde ruisonderdrukking voor heldere gesprekken. De Px7 S2e is leverbaar in vier afwerkingen: Anthracite Black, Ocean Blue, Cloud Grey en Forest Green. De adviesprijs bedraagt 429 euro.

Design en comfort

Op het gebied van design slaat Bowers & Wilkins wat ons betreft de spijker op zijn kop. De Px7 S2e ziet eruit als een zeer gelikte accessoire, straalt hoogwaardige kwaliteit uit en komt in een aantal moderne en opvallende kleuren. De hoofdtelefoon is stijlvol vormgegeven, met strakke rondingen, fraaie kleuraccenten en comfortabel te bedienen knoppen. Geen touch, maar gewoon voelbare knoppen. De gebruikte materialen voelen hoogwaardig aan en vooral de Forest Green kleur kan ons erg bekoren. Het is weer eens wat anders. Op het bureau en in de hand ziet de Px7 S2e er dus fraai uit, maar ook op het hoofd zit de hoofdtelefoon als gegoten. De oorkussens zijn comfortabel zacht, sluiten goed af en de hoofdband rust zonder druk op je hoofd. Al met al dus een zeer comfortabele ervaring.

De bedieningsknoppen op elke oorschelp bieden volledige controle, ook zonder de app, waaronder de mogelijkheid om met één druk op de knop via de Px7 S2e de spraakassistent van je telefoon te starten, de ruisonderdrukking aan te passen en de muziek te bedienen. De hoofdtelefoon biedt een batterijduur van 30 uur en een snelle laadbeurt van 15 minuten levert tot zeven uur extra luistertijd op. Gebruikers van Android-apparaten kunnen ook profiteren van Google Fast Pair, met automatische ondersteuning voor Google’s Find My Device-service mocht je je hoofdtelefoon niet meer kunnen vinden.

Overigens wordt de Px7 S2e in een fraaie, stevige stoffen case geleverd. De case heeft dezelfde kleur als de hoofdtelefoon en bevat een vakje voor de twee kabels; een usb-c-kabel en een minijack-kabel. De hoofdtelefoon is niet op te vouwen maar kan wel netjes in de case opgeborgen worden.

Music-app

Voor het koppelen en instellen van de Px7 S2e heb je de relatief nieuwe Bowers & Wilkins Music-app nodig. Deze app wordt ook gebruikt voor andere producten van het merk, waaronder de Formation-speakers. In deze app kun je tal van streamingdiensten koppelen, maar het populaire Spotify staat er nog niet tussen. Natuurlijk kun je via de Spotify-app en bluetooth alles afspelen wat je zelf wilt.

Eenmaal gekoppeld kun je een aantal settings van de Px7 S2e aanpassen via de Music-app. Zo kun je de ruisonderdrukking aanpassen (uit, doorlating of ruisonderdrukking) is er een equalizer voor treble en bass, kun je de functie van de snelkeuzeknop op de hoofdtelefoon wijzigen (spraakassistent of omgevingscontrole), kun je de gevoeligheid van de draagsensor aanpassen en is het mogelijk de automatische stand-by aan te passen. Ook is het batterijpercentage van de hoofdtelefoon zichtbaar. Dit zijn allemaal zaken die je eenmalig instelt en als je ook geen diensten koppelt via de Music-app zul je deze app weinig gaan gebruiken.

Noise-cancelling

Op het vlak van ruisonderdrukking is de Px7 S2e een prima hoofdtelefoon. Het is niet de beste uit zijn klasse – Sony en Bose zijn een stapje verder – maar voor de meesten onder ons biedt de Px7 S2e meer dan voldoende. Als we langs het spoor staan of in de trein zitten levert de hoofdtelefoon rust, en dat is wat je zoekt in ruisonderdrukking. De luide geluiden verdwijnen naar de verre achtergrond en de focus ligt op de muziek. Ook op een druk kantoor straalt de Px7 S2e rust en comfort uit, wat betreft de audioweergave. Het is bovendien fijn dat het inschakelen van de noise-cancelling de tonaliteit van muziek niet aantast. Er is trouwens ook heel weinig ruisontwikkeling bij gebruik van de noise-cancelling. Kiezen we voor de doorlatende modus dan komen stemgeluiden helder door en kun je zonder problemen een gesprek voeren zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

Geluidskwaliteit

De Bowers & Wilkins Px7 S2e komt volgens de Britse fabrikant met een hernieuwde geluidskwaliteit die dichterbij de filosofie van het bedrijf ligt. De sleutel tot de nieuwe geluidskwaliteit van de Px7 S2e – ten opzichte van de Px7 S2 – is het feit dat Bowers & Wilkins de DSP-engine voor de digitale signaalverwerking uitgebreid heeft geoptimaliseerd zodat het geluid van allerlei soorten muziek, waaronder geschikte streamingdiensten met een 24-bits high-res geluidskwaliteit, optimaal wordt weergegeven. Net als zijn voorganger maakt de Px7 S2e gebruik van 40mm drivers die in een lichte hoek geplaatst zijn voor een verbeterde, dynamische luisterervaring.

Helaas hebben we de Px7 S2 niet liggen, maar als we de Px7 S2e eenmaal aanzetten worden we meteen enthousiast. Er is veel aan de audioweergave van de Px7 S2e om gelukkig van te worden. De hoofdtelefoon biedt een comfortabele luisterervaring, met een nauwkeurige timing, levendige plaatsing en een overtuigende soundstage met veel dynamiek. Vocalen zijn warm, helder en komen naar de voorgrond, terwijl instrumenten breed rondom worden gepositioneerd. Ook de lage tonen komen met een goede punch en souplesse naar voren. Het overall gevoel is samenhangend, gestructureerd en helder, zonder te scherp of koud over te komen. In deze prijsklasse weet de Bowers & Wilkins Px7 S2e zich dus goed staande te houden.

Conclusie

Als we alles bij elkaar optellen dan is de Bowers & Wilkins PX7 S2e een hoofdtelefoon die op vrijwel elk vlak veel waar voor je geldt biedt. Niet alleen ziet dit model er bijzonder gelikt en strak uit, zit hij comfortabel en is de bediening eenvoudig en duidelijk, ook is de audiokwaliteit bovengemiddeld goed voor een model in dit prijssegment. De ruisonderdrukking doet wat het moet doen; luide geluiden naar de achtergrond brengen om in alle rust naar muziek te luisteren. Zoek je een premium hoofdtelefoon van rond de 400 euro waarmee je wat stijl toevoegt, (in alle rust) kunt genieten van muziek en die urenlang op je hoofd kan staan zonder aan comfort in te leveren, dan is de Bowers & Wilkins PX7 S2e zeker een aanrader.

9.0
Bowers Wilkins Px7 S2e 1
FWD award

Beoordeling
Bowers & Wilkins PX7 S2e

Pluspunten
  • Lange accuduur
  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Stijlvol premium design
  • Eenvoudige bediening
Minpunten
  • App voegt niet veel toe
  • Niet op te vouwen

Beoordeling Bowers & Wilkins PX7 S2e

Als we alles bij elkaar optellen dan is de Bowers & Wilkins PX7 S2e een hoofdtelefoon die op vrijwel elk vlak veel waar voor je geldt biedt. Niet alleen ziet dit model er bijzonder gelikt en strak uit, zit hij comfortabel en is de bediening eenvoudig en duidelijk, ook is de audiokwaliteit bovengemiddeld goed voor een model in dit prijssegment. De ruisonderdrukking doet wat het moet doen; luide geluiden naar de achtergrond brengen om in alle rust naar muziek te luisteren. Zoek je een premium hoofdtelefoon van rond de 400 euro waarmee je wat stijl toevoegt, (in alle rust) kunt genieten van muziek en die urenlang op je hoofd kan staan zonder aan comfort in te leveren, dan is de Bowers & Wilkins PX7 S2e zeker een aanrader.

Prijsvergelijker Bowers & Wilkins PX7 S2e

Reacties (3)