Panasonic kondigt LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S. lens aan

22 februari 2024 2 Minuten 0 Reacties
Panasonic LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S.

Panasonic heeft een nieuwe lens aangekondigd. Het gaat om de Panasonic Panasonic kondigt LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S. lens.

De op het L-Mount-systeem gebaseerde LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S. lens is een nieuwe lange zoomlens en volgens Panasonic de kleinste en lichtste ter wereld met een totale lengte van 93,4 mm en een gewicht van 413 gram. Het is de eerste groothoek-naar-tele-zoomlens voor de LUMIX S-serie met een breed brandpuntbereik van 28 mm groothoek tot 200 mm tele. Ook macro-opnames op halve grootte en close-up foto’s op 3 centimeter afstand behoren tot de mogelijkheden.

De LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S. lens heeft een nauwkeurige en stille autofocus. De compatibiliteit met de 5-assige Dual I.S. 2 (beeldstabilisator) compenseert onscherpte in uiteenlopende situaties. Hierdoor hoeft de fotograaf zich volgens Panasonic alleen maar te concentreren op het onderwerp. Het diafragma kan in microstappen worden ingesteld voor vloeiende belichtingswisselingen en je kan kiezen tussen lineaire of niet-lineaire instelling van de scherpstelring.

Belangrijke eigenschappen

  • ’s Werelds kleinste en lichtste lange zoomlens en dus zeer gemakkelijk mee te nemen.
  • Het optische en mechanische systeem zijn met veel aandacht voor detail ontworpen om een kleiner formaat en lichter gewicht mogelijk te maken.
  • Totale lengte van circa 93,4 mm en een gewicht van circa 413 g.
  • Met een minimale opnameafstand van 0,14 m en een maximale vergrotingsfactor van 0,5x is het mogelijk om macro-opnames op halve grootte te maken.
  • Realiseert hoge resolutie, uitstekende beeldprestaties en prachtige bokeh-effecten over het hele zoombereik en van het midden van het beeld tot de randen.
  • De lange zoomlens biedt een breed bereik aan brandpuntsafstanden van 28 mm groothoek tot 200 mm tele.
  • Functioneert optimaal voor het maken van video’s
  • Focus breathing, waarbij de kijkhoek verandert doordat de focuspositie beweegt, wordt effectief onderdrukt.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic LUMIX S 28-200mm F4-7.1 MACRO O.I.S. lens is verkrijgbaar vanaf april met een verkoopadviesprijs van 999 euro.

Lees meer over Panasonic.

Reacties (0)