Netflix wil volgend jaar 4K films en series gaan streamen

18 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

Netflix, een video-on-demand dienst die films en TV series via streaming aanbiedt op mobiele apparaten, computers en TV's, verwacht binnen twee jaar content in de hoge 4K Ultra HD resolutie te kunnen streamen naar klanten. Mogelijk start het bedrijf volgend jaar al met de eerste tests.

4K streaming

4K is een grote uitdaging voor contentproviders aangezien de hoge resolutie zorgt voor grotere bestanden die ook meer bandbreedte nodig hebben. De Blu-ray Association (BDA) kijkt momenteel wat de mogelijkheden zijn om de Blu-ray standaard uit te breiden en zo ondersteuning voor 4K materiaal te bieden. Netflix’s Chief Product Officer Neil Hunt ziet hier echter geen toekomst in en verwacht dat streaming de oplossing is.

Obstakels

Toch moeten er nog diverse obstakels overwonnen worden. Zo moet de compressie van de grotere bestanden geoptimaliseerd worden om content over huidige internetverbindingen beschikbaar te stellen en in hoge kwaliteit te kunnen weergeven. Eén van de compressietechnieken die hiervoor gebruikt kan worden is het nieuwe H.265, ook wel HVEC genoemd. Hunt verwacht dat deze obstakels mogelijk volgend jaar al overwonnen zijn.

Hunt liet ook weten dat de eerste zelf geproduceerde TV serie van het bedrijf, House of Cards, volledig in 4K Ultra HD opgenomen is en mogelijk de eerste serie is die binnen twee jaar in de hoge resolutie uitgezonden wordt.

Via: AVForums

Reacties (0)