Marmitek lanceert adapter voor HDMI-apparaten zonder geschikte audio-uitgang

23 november 2017 1 Minuut 1 Reacties
Marmitek-Connect AE24 UHD 2.0

Marmitek lanceert deze week de Connect AE24 UHD 2.0, een oplossing voor wanneer je aansluit-problemen tussen een HDMI-bron, audio versterker en tv ondervindt. Deze HDMI 4K60 audio extractor met ARC maakt het mogelijk om audio van een HDMI-bron of tv af te splitsen en door te sturen naar een home cinema-set, versterker of soundbar.

Naast een optische en analoge uitgang beschikt deze audio extractor ook over een HDMI audio only-uitgang (HDMI zonder beeldweergave). Dit is met name voor wanneer de huidige geluidsinstallatie de nieuwste videostandaarden (4K Ultra HD en HDR) niet ondersteunt, maar je deze wel wilt blijven gebruiken voor audioweergave.

Doordat alleen het audiosignaal via de HDMI-kabel naar je geluidsinstallatie wordt verstuurd, zullen er geen problemen ontstaan met de beeldweergave van de hoogst mogelijke resolutie op de tv. Het aansluiten van een ‘oude’ geluidsinstallatie zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de videoresolutie op de tv maximaal 1080p wordt, terwijl de tv 4K-resoluties ondersteunt.

Een bijkomend voordeel van audio over HDMI is dat deze de nieuwste audio codecs (o.a. Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio) ondersteunt, terwijl een optisch audio signaal maximaal DTS ondersteunt. Met de Marmitek Connect AE24 UHD 2.0 kun je dus geluidsapparatuur gebruiken die niet de allernieuwste technieken (4K, HDR, HDCP 2.2) ondersteunt, zonder dat je concessies hoeft te doen aan de beeld- en geluidskwaliteit.

Wanneer de televisie wel ARC ondersteunt en de geluidsinstallatie niet, dan kun je met dit product toch audio over de HDMI-kabel terughalen en vervolgens optisch, analoog of via HDMI audio only aansluiten op de geluidsinstallatie.

De Marmitek Connect AE24 UHD 2.0, 4K60 audio extractor is vanaf vandaag verkrijgbaar voor 99,95 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

w ketels

w ketels
23 november 2017 om 18:59

is dit ook geschikt voor sonos aangezien deze alleen 5.1 ondersteunt

Inloggen