Logitech komt met de TV Cam HD voor Skype videobellen met HDTV’s

03 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Logitech-Skype-HD-cam

Logitech introduceert samen met Skype de Logitech TV Cam HD, een webcam met ingebouwde Skype functionaliteit die werkt op elke HDTV met HDMI aansluiting. Met de TV Cam HD, voorzien van een Carl Zeiss groothoeklens, kun je via Skype HD videogesprekken voeren vanaf de bank in de woonkamer zonder andere software te installeren.

De Logitech TV Cam HD zorgt via WiFi of Ethernet voor een internetverbinding met de HDTV. Er is geen extra software of computer nodig. Met de meegeleverde afstandsbediening kun je videobellen met iedereen die Skype op zijn smartphone, tablet, HDTV of computer heeft geïnstalleerd. Met de webcam kan via Skype beltegoed of abonnement ook gebeld worden naar vaste en mobiele nummers.

De camera van de Logitech TV Cam HD beschikt over een groothoeklens die is ontwikkeld in samenwerking met Carl Zeiss. Door de groothoeklens is iedereen in de woonkamer in beeld tijdens het Skypen, in tegenstelling tot een gewone webcam. Dankzij de Logitech Fluid Crystal technologie en lens van Carl Zeiss beschikt de TV Cam HD, volgens de fabrikant, over een kristalhelder geluid en een scherp videobeeld, ook bij weinig licht. Verder beschikt de webcam over een beltoon zodat je weet wanneer iemand je belt, ook wanneer de tv uit staat. Ook beschikt het apparaat over vier microfoons die moeten zorgen voor een verbeterde geluidskwaliteit en tegelijkertijd ruis en echo’s voorkomen.

De Logitech TV Cam HD is naar verwachting beschikbaar vanaf september 2012, voor een adviesprijs van 199,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)