Logitech Harmony IR afstandsbediening Extender

29 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
logitech-ir

Om een afstandsbediening te kunnen gebruiken moet je natuurlijk altijd zorgen dat je apparatuur ook in het zicht staan. Dit is misschien niet altijd even mooi en makkelijk en daarom heeft Logitech haar Harmony productlijn uitgebreid met een Infrarood (IR) Extender, een apparaat wat ervoor zorgt dat je een receiver, set-top-box, Blu-ray speler, etc. weg kunt werken in een kast en toch kunt bedienen met je afstandsbediening.

Natuurlijk bestaan dit soort producten al langer en ook van Logitech zelf, maar deze nieuwe IR Extender werkt in combinatie met zo goed als alle soorten, maten en merken afstandsbedieningen. Vroegere systemen maakten gebruik van radio frequentie signalen welke per afstandsbediening of merk kunnen verschillen maar het nieuwe systeem maakt puur gebruik van infrarood signalen wat dit nadeel compleet weghaalt.
Naast dit grote verschil met andere systemen heeft de Logitech IR Extender ook een ander voordeel. Logitech werkt namelijk met zogenaamde ‘Blasters’. Dit zijn kleine kastjes die het signaal van de afstandsbediening ontvangen en weer verzenden naar de desbetreffende apparatuur. Je hoeft dus geen kleine infrarood oogjes meer te plannen op alle apparatuur die je wilt bedienen.

Volgens Logitech zijn er drie belangrijke doelstelling in acht genomen bij de ontwikkeling van de IR Extender;
– Goede infrarood ontvangst
– Bediening van veel apparaten
– Eenvoudige installatie

Als het dit allemaal ook echt waar kan maken is het een absolute vooruitgang en geeft het ons een hoop extra opties om apparatuur te plaatsen en minder problemen om het dan ook makkelijk te bedienen.

In de VS is de Logitech Harmony IR Extender leverbaar voor een adviesprijs van $59,99. Wanneer de IR Extender in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend.

Reacties (0)