Logitech Circle View Wired Doorbell ondersteunt HomeKit Secure Video

09 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
logitech-circle-view-wired-doorbell1

Logitech heeft zonder veel bombarie een nieuwe slimme deurbel gepresenteerd, namelijk de Logitech Circle View Wired Doorbell.

Dit is de Logitech Circle View Wired Doorbell

De Logitech Circle View Wired Doorbell is voorlopig uniek in z’n soort, aangezien het apparaat ondersteuning aanbiedt voor HomeKit Secure Video. De nieuwe slimme deurbel is vooralsnog alleen te koop in de Verenigde Staten, waar het apparaat een prijskaartje heeft van 199,99 dollar. Je kunt het product daar bestellen via de website van Apple en natuurlijk via de website van Logitech. Omgerekend zou je ongeveer op 200 euro inclusief belasting uitkomen in Nederland. Het is nog niet duidelijk of het product ook naar Nederland komt.

Technisch gezien is dit niet echt de eerste slimme deurbel met ondersteuning voor HomeKit Secure Video. De Robin ProLine is de eerste deurbel met de beveiligde standaard, maar het product van Logitech is wel de eerste die echt bedoeld is voor de gemiddelde consument.

De Logitech Circle View Wired Doorbell is zo ontworpen dat het systeem alleen werkt met Apple HomeKit. Dat betekent dat je dus niet hoeft te rekenen op ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Home of Google Assistent, of andere platformen. De deurbel heeft een vijf megapixelcamera en een kijkhoek van 160 graden. De sensor is in staat video’s op te nemen in een maximale resolutie van 1200 bij 1600 pixels en in high dynamic range (hdr). Ook is er een led-strip aanwezig, waardoor de camera ook in het donker kan zien wat er voor de deur gebeurt.

Door de integratie met HomeKit Secure Video, kan Logitech het slimme aspect van de camera uitbesteden aan het systeem van Apple. Zo krijg je via de Apple Woning-app een melding wanneer iemand voor de deur staat. Daarnaast gebruikt het de iCloud-dienst voor het streamen, opslaan en delen van video’s. Verder fungeren apparaten als de Apple TV en de HomePod als processorhubs, waardoor het systeem kan bepalen of er bijvoorbeeld een persoon of auto geregistreerd wordt. Ook wordt er gebruik gemaakt van Apples gezichtsherkenningfunctionaliteit (gebaseerd op de foto’s in je eigen bibliotheek).

Reacties (0)