Live-tv-app van Tele2 staat in Google Play Store

09 maart 2015 2 Minuten 0 Reacties
tele2

De live-tv-app van Tele2 staat vanaf vandaag in de Google Play Store. Dezelfde app is al twee maanden verkrijgbaar voor het iOS-platform. Met de app kun je een aantal televisiezenders bekijken op je smartphone en tablet.

Een aantal Tele2-zenders bekijken via je smartphone

Op maandagmiddag is naar buiten gekomen dat Tele2 zijn app voor het bekijken van live-tv maandag heeft uitgebracht voor het Android-platform van Google. Eerder kwam dezelfde app al uit voor iOS, van Apple, waarmee je op je iPhone en iPad televisie kunt kijken. Je kunt echter niet alle televisiezenders ontvangen wanneer je via de app tv kijkt. De zenders NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6 en 9, Net 5, Veronica, Fox, National Geographic en 24Kitchen zijn beschikbaar om bekeken te worden. Je kunt ook door de tv-gids bladeren.

Er zitten nog wel een aantal haken en ogen aan het gebruik van de applicatie. Zo kun je enkel tv kijken via je eigen wifi-netwerk en dus niet onderweg. Of dat een gemis is mag je voor jezelf bepalen, maar als we kijken naar de diensten die andere televisieaanbieders aanbieden, dan kunnen we niets anders dan concluderen dat de kwaliteit van de video en verbinding onderweg slecht is. Ook heb je tenminste een Interactieve TV-abonnement nodig en werkt het niet wanneer je een digitale tv-abonnement hebt van dezelfde provider.

Bij KPN is het al mogelijk sinds eind januari buiten de deur live-televisie te kijken. Dat kun je doen op je smartphone of tablet. Helaas is het niet zo dat klanten onderweg hetzelfde aantal zenders kunnen ontvangen; KPN heeft 25 zenders uitgekozen die je onderweg kunt bekijken. Ook is het zo dat KPN vanaf die datum het mogelijk wil maken de opgenomen programma’s te bekijken, zodat je daarvoor niet meer thuis hoeft te zitten. Heb je een lange treinrit voor de boeg? Dan kijk je gewoon je favoriete serie. Dit is iets uitgebreider dan bij Tele2.

Tele2 Online TV


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)