LG presenteert 4k-projector met ondersteuning voor AirPlay 2

14 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
lg-hu810p

LG kondigt tijdens CES 2021 een nieuwe 4k-projector aan, met ondersteuning voor AirPlay 2. De naam van de projector: HU810P.

De nieuwe 4k-projector van LG draait op WebOS 5.0 (en dus niet het eerder deze week aangekondigde WebOS 6.0) en is vanaf 18 januari wereldwijd verkrijgbaar voor een bedrag van 2.999 dollar (omgerekend nog net geen 2.500 euro, exclusief btw). Dat schrijft AVSForum.

LG-projector met 300 inch scherm

De nieuwe projector van LG is in staat een beeldoppervlak van 300 inch te projecteren, evenals een maximale helderheid van 2.700 ansi lumen. Bovendien is er ondersteuning voor zowel de HDR10- en HLG HDR-standaarden. De projector is in staat de beeldscherminstellingen aan te passen op basis van de content die je bekijkt en op basis van de kamer waarin je die content bekijkt. Zo zijn er de modi genaamd Bright Room en Dark Room: beide modi weten hoeveel omgevingslicht er is en kunnen aan de hand daarvan enkele instellingen automatisch aanpassen. Daarnaast kan de projector het aantal frames per seconde voor films terugbrengen naar 24 en moet de lamp zo’n twintigduizend uur meegaan.

Aangezien WebOS 5.0 aanwezig is op de LG-projector, mag je rekenen op een aantal handige functies. Zo is er bijvoorbeeld native ondersteuning voor videostreamingdiensten als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en YouTube. Daarnaast is er ondersteuning voor de Miracast-technologie, waarmee je het beeld van ondersteunde apparaten draadloos kunt overbrengen. Sommige tablets en laptops bieden bijvoorbeeld Miracast aan. Achterop zitten drie hdmi-poorten, waarvan de hdmi 2.1-standaard heeft. Verder is er ondersteuning voor e-arc, kun je via bluetooth je muziek streamen en kun je kiezen uit zowel de Google Assistent als Amazon Alexa.

Reacties (0)