LG webOS 6.0 brengt nieuw homescreen en nieuwe remote naar 2021 tv’s

08 januari 2021 2 Minuten 1 Reacties
LG Magic Remote 2021

LG heeft vandaag tijdens CES 2021 de nieuwste versie van zijn webOS smart tv-platform gepresenteerd. De belangrijkste veranderingen zijn te vinden in het homescreen, maar LG levert ook een nieuwe afstandsbediening mee met zijn 2021 televisies.

LG webOS 6.0

De nieuwe versie van webOS krijgt de naam webOS 6.0 mee en zal in ieder geval op televisies die dit jaar op de markt gebracht worden verschijnen. De belangrijkste wijziging zien we terug op het homescherm. Dit was voorheen een balk onderin het scherm, gelegd over de content die je aan het kijken bent. Binnen webOS 6.0 is het homescherm nu een schermvullend dashboard, genaamd ‘New Home’.

De reden achter dit schermvullende dashboard is volgens LG dat we steeds sneller interessante content willen vinden. Met een dashboard waarin veel informatie staat kan LG ons sneller films, apps, series en andere vormen van content voorschotelen. Dit gebeurt op basis van de voorkeuren van de kijker en de kijkgeschiedenis.

Opvallend is dat linksboven in het dashboard een blok geserveerd lijkt te zijn voor gesponsorde content of reclame. Dat valt in vrijwel geen enkel geval goed bij gebruikers, maar het is onduidelijk of dit uit te zetten is. Verder bestaat het dashboard uit grote blokken voor het weer en de zoekfunctie, plus kleine tegels voor suggesties en apps. Ook krijg je via het dashboard toegang tot de instellingen van de tv.

Advertentie

Daarnaast introduceert LG een nieuwe Magic Remote afstandsbediening voor zijn 2021 televisies. Hoewel de remote er wat minder gelikt uitziet dan de vorige generatie Magic Remotes is de functionaliteit hetzelfde. Je kunt met de afstandsbediening wijzen naar onderdelen op het scherm en deze met een druk op de knop selecteren. De nieuwe remote beschikt standaard over spraakbediening middels Alexa of de Google Assistant. Ook zijn er knoppen voor Netflix, Disney+, Amazon Prima en ‘LG Channels’ toegevoegd. Volgens LG moet de nieuwe remote ook beter in de hand liggen dan zijn voorganger. Tot slot beschuikt de afstandsbediening over NFC waardoor midels een simpele aanraking content vanaf een smartphone met de tv gedeeld kan worden.

Reacties (1)