LG onthult 55 inch OLED TV

09 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
LG-OLED-CES

We hebben de eerste 55 inch OLED TV van LG de afgelopen dagen al een paar keer voorbij zien komen maar vandaag is het model officieel onthuld op de CES in Las Vegas. Daarbij wist de fabrikant te melden dat in 2016 OLED TV's op hetzelfde prijsniveau als LCD TV's zullen liggen. Toch moeten we nog even wachten voordat we ervoor naar de winkel kunnen want het model wordt waarschijnlijk in september gelanceerd in de VS.

In de VS heeft de 55 inch OLED TV de naam 55EM9600 meegekregen en moet de eerste echte OLED poging worden voor consumenten. Over de prijs wilde LG nog niks zeggen maar het zou me niet verbazen als deze in september rond de 7000 of 8000 euro komt te liggen. De OLED TV maakt gebruik van verschillende nieuwe technieken, waaronder de toevoeging van een extra witte pixel. Deze techniek zorgt volgens LG voor kostenbesparing en een helderder beeld. Ook heeft het model volgens LG een nieuw algoritme dat zorgt voor nog rijkere kleuren in wijde kijkhoeken. Daarnaast is de TV uitgerust met alle toeters en bellen die je maar kunt wensen, zoals Smart TV functies, passieve 3D weergave en de nieuwe Magic Remote.

 

De 55EM9600 is LG’s topmodel voor 2012 en toont dat ook in het design. De TV is namelijk maar 4mm dik (OLED heeft geen achtergrondverlichting nodig) en het frame is teruggedrongen tot maar 1mm. Vanaf de bank lijkt het er dus op dat de TV geen lijst heeft. Omdat de TV zo dun is moet een aparte ‘box’ aangesloten worden voor extra aansluitingen en andere benodigdheden.

Bron: The Verge

Reacties (0)