LG lanceert eerste buigbare oled-televisie – update

03 oktober 2022 1 Minuut 0 Reacties
LG OLED Flex TV 1

LG heeft tijdens IFA 2022 zijn eerste buigbare oled-televisie aangekondigd. Het 42-inch model kan door de gebruiker in een curved (gebogen stand) of een platte stand geplaatst worden.

De LG OLED Flex LX3 is een 42-inch oled-televisie die in twee standen gebruikt kan worden; met een gebogen scherm voor een optimale game-ervaring en met een plat scherm voor comfortabel tv kijken.

Middels een speciale knop op de afstandsbediening kan de gebruiker de curve (buiging) van het scherm zelf instellen. Je kunt kiezen uit twee presets of in maximaal 20 stappen van 5 graden het scherm naar eigen wens buigen. Daarnaast kan het scherm ook handmatig in hoogte versteld worden, waarmee het scherm in een hoek van je af of naar je toe geplaatst wordt.

De LG LX3 is voornamelijk gericht op gamers die zo nu en dan ook wat films en series kijken. De LG OLED Flex voorziet oneindig contrast, diepe zwarttinten, zeer nauwkeurige kleuren (100 procent kleurgetrouw gecertificeerd), een razendsnelle responstijd van 0.1 milliseconde en een lage inputvertraging. Beelden worden aangedreven door de α (Alpha) 9 Gen 5 intelligente processor en unieke beeldalgoritmen.

Zo zijn er diverse gaming features aanwezig, waaronder HDMI 2.1 met variable refresh rate (VRR), auto low latency mode (ALLM) en 4K120. Ook AMD FreeSync en Nvidia G-Sync worden ondersteund. LG heeft daarnaast handige functies toegevoegd, waaronder een ingebouwde game-app met custom screensavers en snelkoppelingen naar Twitch en YouTube. Dankzij Multi View kun je meerdere bronnen tegelijkertijd op het scherm kijken, bijvoorbeeld een game en een YouTube-stream.

Update oktober 2022: De LG Oled Flex krijgt een adviesprijs van 3.000 dollar en zal in de loop van oktober beschikbaar zijn via onder meer de webshop van de fabrikant. Wanneer de tv naar de Europese markt komt, is momenteel niet duidelijk.

Reacties (0)