LG brengt webOS ook naar smart tv’s van andere merken

22 januari 2021 1 Minuut 2 Reacties
LG webos 6.0 2021

LG maakt webOS beschikbaar voor andere fabrikanten van televisies. Zo komt Blaupunkt dit jaar met zijn eerste webOS-televisies.

Op het gebied van smart tv-platformen zijn er maar een paar grote spelers. Naast Android TV dat we op tv’s van verschillende merken tegenkomen bieden LG, Samsung en Panasonic hun eigen smart tv-platformen. LG wil het eigen webOS nu ook beschikbaar stellen voor tv’s van andere fabrikanten.

LG wil webOS niet langer voor zichzelf houden. In 2018 maakte het bedrijf al een open-source versie van de software beschikbaar en dit jaar moet de software ook verschijnen op producten van andere fabrikanten. Hiervoor heeft LG een licentie ontwikkeld, waar Konka en Blaupunkt als eerste partijen gebruik van gaan maken.

Dit jaar moeten de eerste webOS-televisies van Konka en Blaupunkt op de markt verschijnen, al is het niet duidelijk of deze televisies ook de Nederlandse en Belgische markt bereiken. Deze modellen krijgen toegang tot de belangrijkste functies van het smart tv-platform, waaronder ook toegang tot populaire diensten als Netflix en Disney+.

Advertentie

Qua uiterlijk zal veel van het platform van LG-televisies terugkomen maar of ook alle functionaliteit onder de licentie valt is nog niet duidelijk. Wel is de kans groot dat licentienemers altijd een versie achterlopen. Zo gebruikt Blaupunkt webOS versie 5.0 voor de modellen van 2021, terwijl LG zelf versie 6.0 voor de 2021-modellen gebruikt.

Bekijk ook de 2021 oled tv line-up van LG.

Reacties (2)