LG brengt webOS 2.0 mee naar CES 2015

18 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-webOS

LG onthult tijdens CES 2015 een nieuwe tv line-up met haar nieuwste webOS 2.0 smart tv-platform. Dit platform is op diverse punten verbeterd.

Een klein jaar geleden, in januari, kondigde LG webOS aan. Dit nieuwe platform voor smart tv’s is op een groot aantal modellen van de Koreaanse fabrikant verschenen en ook wij waren er zeer positief over in een aantal reviews. Maar, perfect was de software nog niet en daarom komt LG in 2015 met webOS 2.0, een verbeterde versie die direct naar de nieuwe smart tv’s komt.

LG onthult tijdens CES 2015 een nieuwe tv line-up met haar nieuwste webOS 2.0 smart tv-platform. LG’s webOS 2.0 is volgens de Koreaanse fabrikant speciaal ontworpen om de belangrijkste eigenschappen van de huidige generatie smart tv’s te verbeteren. Daarnaast werkt LG samen met content aanbieders, zoals Amazon en Netflix om zeker te zijn van een breed scala aan series en films in 4K-resolutie.

LG’s webOS 2.0 werkt volgens het bedrijf nog eenvoudiger en gemakkelijker, terwijl het meer functies en verbeteringen heeft dan voorheen. De opstartsnelheid is teruggebracht met 60 procent en de content is aanzienlijk soepeler en sneller toegankelijk. Dit merk je bijvoorbeeld als je van het Smart TV Home Screen naar YouTube schakelt: een verbetering in de laadsnelheid tot 70 procent, aldus LG. Dit is absoluut een welkome verbetering want de trage werking van de software was het grootste minpunt dat we in menig review benoemd hebben.

Advertentie

Een andere nieuwe functie van WebOS 2.0 is My Channels. Hiermee kunnen gebruikers hun favoriete live televisiekanalen persoonlijk instellen en toevoegen aan de Launcher Bar. Quick settings biedt gebruikers bovendien de mogelijkheid om tv instellingen aan te passen zonder het programma dat bekeken wordt te onderbreken. Daarnaast zorgt de nieuwe functie Input Picker ervoor dat je alle aangesloten apparaten meteen kunt gebruiken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)