KPN wil af van verplichting concurrenten toe te laten op netwerk

11 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties

KPN is verplicht om concurrenten toe te laten tot haar netwerk, maar is daar niet langer mee akkoord. De nieuw samengestelde concurrent van de provider, Ziggo-UPC, heeft die verplichting namelijk niet.

Het KPN consortium hekelt de regeling als oneerlijk.

KPN, Ziggo-UPC en ACM

KPN valt onder toezicht van waakhond ACM, de Autoriteit Consumenten en Markt. Het consortium UPC-Ziggo, wat door de fusie een dekkingsgebied van 90 procent heeft, valt daar niet onder. KPN argumenteert dat het oneerlijk behandeld wordt ten opzichte van de nieuwe megakabelaar.

“De logica dat KPN wel gereguleerd wordt en Ziggo straks niet, volgen we echt niet”, vertelt woordvoerder Maurice Piek aan Tweakers. De Europese Comissie keurde de fusie van Ziggo en UPC wel goed, maar oordeelde dat het moederbedrijf Liberty Global niet verplicht is om zijn netwerk open te stellen aan concurrenten. Minister van Economische Zaken Henk Kamp liet eerder al weten voorstander te zijn van open netwerken, maar daar dacht de Europese Comissie dus anders over.

Advertentie

KPN laat weten dat het nog steeds zijn netwerk open zal laten, maar wil enkel de wettelijke verplichting van tafel. De provider laat weten dat ze altijd de keuze zullen aanbieden op hun netwerk, zoals er bijvoorbeeld al verschillende concurrenten actief zijn op hun mobiel netwerk.

Ziggo-UPC wordt telecomreus

De fusie tussen Ziggo en UPC is nog niet rond zolang de aandeelhouders van moederbedrijf Liberty Global de overname nog niet hebben goedgekeurd, maar de kans is groot dat dat wel zal gebeuren. Door de fusie zal het bedrijf nog groter dan KPN worden in de Nederlandse Markt. De holding Liberty Global is al de grootste kabelaar van Europa, zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld ook de grootste kabelaar bij onze zuiderburen in haar handen. Het bedrijf geeft aan dat ze hopen de overname voor het einde van het jaar nog rond te hebben.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

FK

FK
12 oktober 2014 om 19:13

Heeft KPN eindelijk eens recht van spreken. Dit klopt natuurlijk niet…

Inloggen