KPN gaat mogelijk HbbTV-signaal doorgeven

04 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
NPO-HbbTV

De Nederlandse publieke omroepen bieden al een tijdje de mogelijkheid om extra content via HbbTV te ontvangen maar dit signaal wordt door de grote kabelproviders en KPN nog steeds niet doorgeven. KPN staat echter open voor gesprekken met de NPO en NOS om op termijn het signaal door te geven.

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie en wordt door velen gezien als teletekst 2.0. Met deze nieuwe optie kunnen omroepen en andere content providers hun diensten aanvullen door interactiviteit aan het televisiekanaal te koppelen. De Nederlandse publieke omroepen bieden dit signaal al aan maar gebruikers met een tv die HbbTV-ondersteuning biedt worden beperkt door de kabelproviders en KPN. Zij maken namelijk zelf al gebruik van de rode knop op de afstandsbediening die ook voor HbbTV ingezet wordt.

Een aantal kleine kabel- en glasvezelproviders ondersteunt de doorgift van HbbTV maar de grote spelers als Ziggo en UPC weigeren nog steeds het signaal door te geven. Zij geven de voorkeur aan eigen diensten die onder de rode knop zitten. KPN laat deze week weten mee te willen denken met de NPO en NOS. Het bedrijf gaat gesprekken aan om in de toekomst gebruikers toch van HbbTV-functies te kunnen voorzien.

KPN heeft steeds een constructieve houding aangenomen. Die gesprekken hebben toen niet tot een resultaat geleid. Inmiddels is KPN binnen haar eigen IPTV omgeving ook al enige tijd volop bezig een faciliteit te bouwen die voor content- en/of aanvullende diensten (grotendeels), dezelfde mogelijkheden zal bieden als HBBTV. Naast de eigen interactieve toepassingen staat KPN zoals steeds open om met alle content partners te overleggen of, en zo ja, hoe invulling aan vragen kan worden gegeven vanuit de zijde van de content partners

Lees meer over wat HbbTV is en wat je ermee kunt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)