Ja, dat bestond al maar de kwaliteit liet te wensen over en de kosten lagen te hoog.
MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Lab (CSAIL) heeft een gloednieuwe techniek ontwikkeld om bril-vrij 3D weer te geven, zonder de nadelen van de traditionele methoden. Het grote voordeel is dat de nieuwe techniek geen speciaal of nieuw bronmateriaal vereist; bestaande 3D-films worden omgezet naar een formaat dat compatibel is met de zogenaamde automultiscopische displays. De automultiscopische 3D-techniek biedt een hogere resolutie dan eerdere technieken en zou dus 3D weer naar de huiskamer kunnen brengen.
MIT heeft het conversie algoritme waarmee 3D-materiaal omgezet wordt de naam Home3D meegegeven, wat ook toont dat het gericht is op de huiskamer. Dit algoritme kan in real-time draaien op een grafische processor die bijvoorbeeld in de Xbox One of de PlayStation 4 te vinden is. Met Home3D kunnen kijkers ook de diepte van het beeld afstellen voor een comfortabele 3D-ervaring. Uiteindelijk ziet MIT de techniek ook draaien op tv’s, Blu-ray spelers en mediastreamers als de Google Chromecast.
De techniek is nog lang niet geschikt voor massaproductie, maar mogelijk zien we dus over een paar jaar weer een nieuwe generatie 3D-tv’s verschijnen.
Laat een reactie achter
Reacties (4)
Tessa Levens
17 januari 2019 om 11:34
wij zijn op zoek naar een 3 D film van een auto achtervolging. is zoiets te koop??
wat kost het om een eigen 3 D film te maken.
Karsten Mol
13 oktober 2019 om 00:49
Ik vind het dom van Philips dat ze gestopt zijn met 3D.
arie
07 februari 2020 om 11:44
ik vind dat 3d tv moet blijven
gr arie
Gilbert
10 mei 2020 om 17:27
3D moet weer terugkomen vandaag nog.
Erg leuk en mooi geeft echt extra dimensie aan tv film kijken.
Laat Ultra D dus maar snel doorkomen in Nederland.